Οι Βιομήχανοι ζητούν σφιχτή οικονομική πολιτική

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να έχει υπό αυστηρό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα εξωτερικού ισοζυγίου. Ζήτησε επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο Κ. Μίχαλος τόνισε ότι για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να έχει υπό αυστηρό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα εξωτερικού ισοζυγίου και πρόσθεσε πως «μπορούμε να τα καταφέρουμε με εθνικό σχέδιο και συναίνεση».

Παράλληλα, δήλωσε ότι απαιτούνται η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, η προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, η επιτάχυνση της δικαιοσύνης και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κίνητρα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τέλος, υποστήριξε πως «οι πολιτικοί μας και οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι και μετά το τέλος των μνημονίων δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο πάρτι της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης του πρόσφατου παρελθόντος» και δήλωσε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούν. «Οι Έλληνες όποτε ενώθηκαν τα κατάφεραν. Όποτε διχάσθηκαν ηττήθηκαν. Ας μάθουμε από τα λάθη μας και ας προχωρήσουμε μπροστά».