«Οι γειτονιές μας χρειάζονται αλληλεγγύη, όχι ρατσισμό και καταστολή»

«Οι εικόνες των παιδιών που οδηγούνται στις κλούβες θα είναι για πάντα τεκμήρια μιας εποχής αγριότητας» δηλώνει η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά σχετικά με την εκκένωση τεσσάρων καταλήψιων σήμερα στα Εξάρχεια.

Η συλλογικότητα τονίζει ακόμη ότι η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί «κίνηση αναβάθμισης της κρατικής καταστολής και δημιουργίας τρομοθεάματος» και καλεί στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που θα γίνει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στα Προπύλαια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια αποτελεί κίνηση αναβάθμισης της κρατικής καταστολής και δημιουργίας τρομοθεάματος. Οι εικόνες των παιδιών που οδηγούνται στις κλούβες θα είναι για πάντα τεκμήρια μιας εποχής αγριότητας.

Οι καταλήψεις δεν γίνονται χάριν γούστου. Συνιστούν άμεσες απαντήσεις στη στεγαστική κρίση που οξύνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ειδικά για τους πρόσφυγες, οι καταλήψεις κάλυψαν κι εξακολουθούν να καλύπτουν επείγουσες ανάγκης στέγασης ιδιαίτερα ευάλωτων πληθυσμών. Ανάγκες για τις οποίες αδιαφόρησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει να αδιαφορεί η σημερινή.

Τα Εξάρχεια αντιμετωπίζουν μείζον πρόβλημα αντικοινωνικών κι εγκληματικών συμπεριφορών. Συμπεριφορών που σχετίζεται κατά κύριο λόγο με την (καθοδηγούμενη από την αστυνομία) συσσώρευση στη γειτονιά της διακίνησης ουσιών, καθώς κι εν γένει με τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η συσχέτιση των αντικοινωνικών συμπεριφορών με τους πρόσφυγες είναι καταφανώς συκοφαντική και λειτουργεί εκ του πονηρού.

-Οι γειτονιές μας χρειάζονται αλληλεγγύη, όχι ρατσισμό και καταστολή. -Χρειαζόμαστε την αντιμετώπιση της φτώχειας όχι την κρατική βία σε βάρος των φτωχών. 
-Όλες-οι μαζί ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική.

Η "Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά" συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στα Προπύλαια.