Οι Δεκέμβρηδες έρχονται από το Μέλλον-Κάλεσμα εφτά οργανώσεων σε πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στις πορείες της 6ης Δεκέμβρη στην Καμάρα στις 6 μ.μ. καλούν εφτά οργανώσεις της Αριστεράς στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Σήμερα που οι ασύδοτες, στα όρια των παρακρατικών, συμπεριφορές της ελληνικής αστυνομίας δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτυπώσεις του δόγματος "Νόμος και τάξη" του πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και που από τύχη δεν είχαμε ακόμα ένα θύμα-νεκρό από την αστυνομική-κρατική βία και καταστολή, κανείς και καμιά δεν μπορεί να εφησυχάζει. Σήμερα που η εργασιακή εκμετάλλευση, η απόσπαση πλούτου και εξουσίας από τους πολλούς, η λεηλασία της φύσης τείνει να γίνουν κανονικότητα υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να βγούμε στους δρόμους της αμφισβήτησης» αναφέρουν μεταξύ άλλων .

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

11 χρόνια συμπληρώνονται από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το Επαμεινώνδα Κορκονέα και την εξέγερση της νεολαίας (και όχι μόνο) που ακολούθησε. Η δολοφονία του Αλέξη ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» μιας ολόκληρης γενιάς, ενάντια σε ένα μέλλον επιβίωσης και μειωμένων προσδοκιών. Πιάνουμε το νήμα του Δεκέμβρη, βαδίζοντας στους δρόμους της εξέγερσης και του αγώνα.

Σήμερα που οι ασύδοτες, στα όρια των παρακρατικών, συμπεριφορές της ελληνικής αστυνομίας δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτυπώσεις του δόγματος "Νόμος και τάξη" του πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και που από τύχη δεν είχαμε ακόμα ένα θύμα-νεκρό από την αστυνομική-κρατική βία και καταστολή, κανείς και καμιά δεν μπορεί να εφησυχάζει. Σήμερα που η εργασιακή εκμετάλλευση, η απόσπαση πλούτου και εξουσίας από τους πολλούς, η λεηλασία της φύσης τείνει να γίνουν κανονικότητα υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να βγούμε στους δρόμους της αμφισβήτησης.

Σας καλούμε όλες και όλους στις Πορείες του Δεκέμβρη την Παρασκευή 6/12 από την Καμάρα στις 12.00 και 18.00 αντίστοιχα.

 

Αναμέτρηση- ομάδα Κομουνιστών/στριών, ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση, ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Ξεκίνημα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά