Οι ακροδεξιοί βρήκαν καταφύγιο στην Ελληνική Λύση

Την ώρα που η Χρυσή Αυγή αποχαιρετούσε τα κοινοβουλευτικά έδρανα, η ακροδεξιά Ελληνική Λύση αποτελούσε τη μικρή έκπληξη των εκλογών παίρνοντας εισιτήριο για τη Βουλή και μάλιστα με ποσοστό που ξεπερνούσε το 3,7%.

Γράφει η Γιώτα Τέσση για την Εφημερίδα των Συντακτών 

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου άντεξε την επίθεση της Ν.Δ., που εκφράστηκε πολλάκις μέσω του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη και εκδηλώθηκε μέσω πολλών μέσων ενημέρωσης με στόχο να προσελκύσει το ακροδεξιό ακροατήριο και να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, αλλά και ορισμένων ιεραρχών που δεν δίστασαν να καταγγείλουν προεκλογικά όσα δεν είχαν καταγγείλει όταν έπρεπε: ότι τα χειρόγραφα του Ιησού που ισχυρίζεται ότι διαθέτει είναι «ανοησίες» και «ψευδεπίγραφες επιστολές».

Βέβαια, απ’ ό,τι φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα, η Ελληνική Λύση αποτέλεσε καταφύγιο για όσους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δεν στράφηκαν στη Νέα Δημοκρατία επειδή δεν μπορούσαν να χωνέψουν την επιστροφή στο «μαντρί» του Αντ. Σαμαρά, του «μεγάλου διώκτη» της ναζιστικής οργάνωσης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Κ. Βελόπουλος απέφυγε τους πανηγυρισμούς, ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν και υποσχέθηκε «υπεύθυνη και λογική αντιπολίτευση με επιχειρήματα» επειδή, όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέδιο. Θα επιβεβαιωθώ όπως επιβεβαιώθηκα όταν έλεγα πως θα έχει αυτοδυναμία».

Είπε επίσης ότι «δεν μπαίνουμε στη Βουλή για να τα κάνουμε μαντάρα, μπαίνουμε στη Βουλή για να μιλήσουμε για τον Ελληνα πολίτη, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια πέρασε Γολγοθά» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μπορούμε να διδάξουμε όλους τους Ελληνες ότι με δουλειά μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε το ακατόρθωτο».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ελληνική Λύση για τα θέματα εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης παρέπεμψε στην επόμενη μέρα, λέγοντας «όλα αυτά είναι στην επόμενη φάση, να δούμε τελικά τι έχουν να μας προτείνουν τα υπόλοιπα κόμματα».