«Όχι» στον χρυσό και από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

«Όχι» στις εξορύξεις χρυσού στο Πέραμα και τις Σάπες είπε την Δευτέρα και το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής μετά το «όχι» του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση τους σε όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για επέκταση των δραστηριοτήτων της Eldorado Gold στην Θράκη.

Το σώμα υιοθέτησε το πρόσφατο ψήφισμα του της ΠΕΔ κατά της εξόρυξης. Δικό της ψήφισμα κατά του Χρυσού κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Να θυμίσουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης εκτός από το «όχι στο χρυσό», το ψήφισμα αναφέρει ότι οι σύμβουλοι δεν συμφωνούν με την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα του χρυσού.

Την κάθετη άρνηση της για λειτουργία χρυσωρυχείων στην περιοχή εκφράζει με ανακοίνωση της και η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου, η οποία συμφωνεί και συνυπογράφει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, των τοπικών φορέων και της Διανομαρχιακής Επιτροπής ενάντια στο χρυσό.

Όπως αναφέρει, «τασσόμαστε κατά μίας τέτοιας ρυπογόνας επένδυσης για το περιβάλλον αλλά και επικίνδυνης για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας.
Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με τέτοιου είδους επενδύσεις αλλά με λύσεις σε καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία μας και τις δουλείες μας»