ΟΕΚΙΔΕ: Εργοδότες στον ιματισμό επιχειρούν να «βάλουν χέρι» στο επίδομα των 800 ευρώ

«Με κάθε μέσο και τρόπο οι εργοδότες στα φασονατζίδικα του ιματισμού επιχειρούν να βάλουν κυριολεκτικά χέρι στις τσέπες των εργαζομένων, σε μέρος ή και σε ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ. Από την προσπάθεια να το «συμψηφίσουν» με χρωστούμενα δεδουλευμένα ή για τζάμπα δουλειά όταν θα ανοίξουν έως το εδώ και τώρα τα χρήματα στο χέρι» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας καταγγέλλει ακόμη την κυβέρνηση ότι περιορίζεται στους ελέγχους για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων ... για τον «οβελία» ενώ τα «αντεργατικά της μέτρα πυροδοτούν την εργοδοτική ασυδοσία»

Η ανακοίνωση της ΟΕΚΙΔΕ:

«Με κάθε μέσο και τρόπο οι εργοδότες στα φασονατζίδικα του ιματισμού επιχειρούν να βάλουν κυριολεκτικά χέρι στις τσέπες των εργαζομένων, σε μέρος ή και σε ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ.

Από την προσπάθεια να το «συμψηφίσουν» με χρωστούμενα δεδουλευμένα ή για τζάμπα δουλειά όταν θα ανοίξουν έως το εδώ και τώρα τα χρήματα στο χέρι.

Μάλιστα, εργοδότης ζητούσε ακόμα και κάρτες ανάληψης και αριθμούς PIN των εργαζομένων για να τους δώσει τον κωδικό πρόσβασης ενώ το Μ. Σάββατο προϊστάμενος φέρεται να πήγε από σπίτι σε σπίτι μεταναστών εργατών για να αποσπάσει 400 ευρώ.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι αφορούν τον “οβελία”… ενώ τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης πυροδοτούν την εργοδοτική ασυδοσία».

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία και να καταγγέλλουν κάθε ζήτημα που προκύπτει στο τηλέφωνο 6975746959.