Ο πρόσφυγας-ποδοσφαιριστής Χακίμ Αλ Αραϊμπί έλαβε την αυστραλιανή ιθαγένεια

Ο πρόσφυγας ποδοσφαιριστής, Χακίμ ΑΛ Αραϊμπί, που έφυγε από το Μπαχρέιν και κρατήθηκε σε φυλακή της Ταϊλάνδης για δύο μήνες, έλαβε την Τρίτη την αυστραλιανή ιθαγένεια. Ο Χακίμ Αλ Αραϊμπί, 25 ετών, έφυγε από το Μπαχρέιν το 2014, αφού κατηγορήθηκε για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τις διαμαρτυρίες της Αραβικής Άνοιξης του 2011, τα οποία αρνείται.

Του χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα στην Αυστραλία, αλλά μετά από ένταλμα της Ιντερπόλ, έπειτα αίτημα σύλληψης από τον Μπαχρέιν, συνελήφθη από τις αρχές της Ταϊλάνδης τον Νοέμβριο, όταν πέταξε στη Μπανγκόκ για μήνα του μέλιτος.

«Είμαι τώρα ένας Αυστραλός», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη μετά από τελετή για να πάρει υπηκοότητα, στις όχθες του ποταμού  Γιάρα, που ρέει μέσα από την πόλη. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ασφαλής».
 
Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ο οποίος άσκησε πίεση στην απελευθέρωσή του από την κράτηση στην Ταϊλάνδη, συναντήθηκε με τον Αλ Αραϊμπί μετά την τελετή ιθαγένειας και του έδωσε ένα σήμα με την αυστραλιανή σημαία για το σακάκι του.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ