Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην ΛΑΡΚΟ

ΚΚΕ: "Εργοδοτικό έγκλημα"

Ένα ακόμα τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 47χρονο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρκο. Σύμφωνα με το LamiaStar, ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν την ώρα που εργαζόταν έπεσε σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, καταγόταν από την Μαλεσίνα και δούλευε με καθεστώς εργολαβίας τους τελευταίους 6 μήνες.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το δυστύχημα:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός 47χρόνου εργάτη, πατέρα 4 παιδιών, που δούλευε στις εργολαβίες του εργοστασίου. Οι ευθύνες της εργοδοσίας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και της κυβέρνησης, είναι τεράστιες, καθώς η εργατική τάξη θρηνεί σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, στο ίδιο εργοστάσιο και δεύτερο νεκρό εργάτη.

Τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα δυστυχήματα στη ΛΑΡΚΟ είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, που διαλύει και απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ, τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς και αντικαθιστά εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών.

Αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περνάει μέσα και από την ίδια τη ζωή εργατών.

Κανένας εργάτης, κανένας άνθρωπος των φτωχών – λαϊκών στρωμάτων, να μην πιστέψει τις αναμενόμενες δικαιολογίες της διοίκησης του εργοστασίου περί «ανθρώπινου λάθους». Με ταξική οργάνωση και αλληλεγγύη να μετατρέψει την οργή και την πείρα του σε δύναμη για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, που θα βάλει τέλος στο απάνθρωπο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα».