Νέα ρατσιστική επίθεση με λοστούς και αιχμηρό αντικείμενο στο κέντρο της Αθήνας

Νέα ρατσιστική επίθεση λίγες μόνο ημέρες μετά από αυτές στα Βίλια και στην Κόνιτσα, καταγράφεται μετά από καταγγελία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Ομάδα οκτώ ατόμων με κουκούλες κυνήγησαν και χτύπησαν έναν πρόσφυγα μεταφραστή του ΕΣΠ και έναν φίλο του.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που εργάζεται ως διερμηνέας στην οργάνωση και ένας φίλος του, χτυπήθηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Μεταξουργείο από οκτώ άτομα ελληνικής καταγωγής που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Όπως αναφέρει το ΕΣΠ, ο διερμηνέας επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με φίλο του, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας. Ενώ βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας, μια ομάδα 8 ατόμων που φορούσαν κουκούλες, έριξαν τους δύο άνδρες στο οδόστρωμα χτυπώντας τους στο κεφάλι και σε ολόκληρο το σώμα, καθυβρίζοντάς τους.

Ο διερμηνέας έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό χέρι από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ο φίλος του χτυπήθηκε με σιδερένιο λοστό, ευτυχώς όχι στο κεφάλι, όπου όμως είχε χτυπηθεί νωρίτερα από τα χέρια των κουκουλοφόρων.

Μετά από περίπου μισή ώρα, οι δύο άνδρες κατάφεραν να ξεφύγουν και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο διερμηνέας κατέθεσε μήνυση στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: news247.gr