Να δοθεί άσυλο στον Umer Sufyan, #saveUmersfuture

Έκκληση προς την Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου να δοθεί άσυλο στον πρόσφυγα από το Πακιστάν Umer Sufyan απευθύνουν φίλοι και μέλη του κοινωνικού χώρου Οικόπολις και της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης αλλά και πολίτες που τον γνώρισαν μέσα από πρωτοβουλίες στήριξης των αστέγων, άπορων συμπολιτών μας καθώς και προσφύγων.

Save Umer`s Future

Προς την Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου
και κάθε αρμόδιο

Σε 2 μήνες το μέλλον ενός νέου ανθρώπου πρόκειται να κριθεί από την υπηρεσία ασύλου.

Ήδη μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση της αίτηση χορήγησης ασύλου, οι ελπίδες να εξασφαλίσει ένα ασφαλές μέλλον λιγοστεύουν.

Η ζωή του πρόκειται να αλλάξει δραματικά εάν επιστρέψει στο Πακιστάν, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις δυσκολίες που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Ο Ούμερ ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα. Έχει μάθει πολύ γρήγορα την γλώσσα και εργάζεται ως διερμηνέας.

Παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε συλλογικότητες που σχετίζονται με την αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τους, καθώς η συνεισφορά του πια είναι εξαιρετικά πολύτιμη.

Είναι δραστήριο μέλος του κοινωνικού χώρου Οικόπολις και της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης αλλά και εθελοντής σε πολλές άλλες οργανώσεις.

Στο μικρό αυτό διάστημα που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για την σίτιση και την ουσιαστική στήριξη άστεγων, άπορων συμπολιτών μας καθώς και προσφύγων.

Αγωνιστής, ακτιβιστής και πάνω απ´ όλα άνθρωπος, έχει προσφέρει βοήθεια σε εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, παρόλο που ο ίδιος αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμα ανυπέρβλητα εμπόδια.

Eίναι ένας πολύ ευαίσθητος και συγκροτημένος άνθρωπος που εμφορείται από τις αξίες του ουμανισμού, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Η κοινωνία μας τον χρειάζεται και του αξίζει μια θέση ανάμεσα μας.

Ζητάμε να παραμείνει ο Umer στην Ελλάδα.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ UMER SUFYAN
Ο Umer είναι ένας από εμάς
Ο Umer είναι με εμάς
Εμείς είμαστε μαζί του!

Τα σημεία στα οποία συγκεντρώνονται υπογραφές για τον Umer:

1. Οικόπολις - μια παράλληλη πόλη, Πτολεμαίων 29α, 5ος όρ., Θεσσαλονίκη, 17.30-21.30 Δευτέρα-Σάββατο
2. albatros, Ιασωνίδου 4 με Αρριανού, Θεσσαλονίκη, 10.00-14.00 και 18.00-21.00 Δευτέρα-Σάββατο
3. 11:11 Cosmus diy, Mπαλταδώρου 6, Θεσσαλονίκη, 11.00-23.00 Δευτέρα-Σάββατο

H σελίδα στο facebook με την καμπάνια για να δοθεί άσυλο στον Umer