"Μπλόκο" στην διανομή τροφίμων της Χ.Α - Απαγόρευση και των "συναθροίσεων" από την ΕΛ.ΑΣ

Την απαγόρευση της διανομής τροφίμων μονο γιά Έλληνες στην πλατεία Αττικής από την Χρυσή Αυγή αποφάσισε  ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από το δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Α:πό νωρίς το πρωί όμως σκληρή ήταν και η ανακοίνωσή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια ο οποίος αναφέρει: "Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας".

"Οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο" προσθέτει.

Ήδη η Δημοτική αρχή αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχουν δηλώσει σε κάθε τόνο πως η προαναγγελθείσα διανομή που είναι προγραμματισμένη για τις 18.00.

Απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων

Την απαγόρευση όλων των συναθροίσεων για σήμερα αποφάσισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής επικαλούμενος τον χουντικό νόμο, που επικαλείται σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών".

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ και το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην ενεργοποιήση της εν λόγω διάταξης υπό τον φόβο αντισυγκεντρώσεων στην ρατσιστική διανομή της Χρυσής Αυγής.

Στην Βουλή η αντιπαράθεση

«Ελάτε να μας συλλάβετε, εμάς και τους Έλληνες φορολογούμενους» είπε η Βουλευτής της Χ.Α, Ε. Ζαρούλια απαντώντας στην δήλωση του Ν. Δένδια και έκανε λόγο για παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος.