Μισογυνικό, ρατσιστικό σχόλιο στελέχους της ΝΔ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Σε ένα ρατσιστικό, σεξιστικό και από κάθε άποψη απάνθρωπο σχόλιο ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα προχώρησε το πρωί ο Συντονιστής Ετεροδημοτών της Ν.Δ Κώστας Στεφανίδης, σχόλιο που οδήγησε μετά την κοινωνική κατακραυγή που ξέσπασε στην απόφαση του προέδρου της Ν.Δ να τον διαγράψει.

Ο Κώστας Στεφανίδης ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook συγκεκριμένα: «Τώρα που η Κουνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!», σχόλιο που στη συνέχεια ο ίδιος διέγραψε.

Την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. ανακοίνωσε μέσω Twitter ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, πρώην ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν στην ΟΙΚΟΜΕΤ του Νικήτα Οικονομάκη, μία εταιρεία που είχε αναλάβει με εργολαβία τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών- Πειραιώς. Ως συνδικαλίστρια διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας και για τον λόγο αυτό δεχόταν απειλές για τη ζωή της. Επανειλλημμένα είχε ζητήσει αλλαγή της νυχτερινής βάρδιας αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την εργοδοσία. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπό της από δύο αγνώστους που την πλησίασαν καθώς επέστρεφε σπίτι της. Οι δράστες την υποχρέωσαν να το καταπιεί κάτι που προκάλεσε βλάβες τόσο στην όρασή της όσο και στα εσωτερικά όργανα. Βασανίστηκε από συνεχόμενες επεμβάσεις παρ`όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω, μέχρι και σήμερα αγωνίζεται για όλες τις γυναίκες που υπόκεινται σε εκμετάλλευση στην εργασία τους, έχει παλέψει για να αναδείξει τα δικαιώματα των οικιακών καθαριστριών και παλεύει έμπρακτα την πατριαρχία και τον ρατσισμό ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Παρά τη διαγραφή του κ. Στεφανίδη από τον Κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης προεκλογικής γραμμής «σεμνά και ταπεινά», κανίβαλοι σαν το εν λόγω στέλεχος κρύβονται πολλοί στη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο.