Μικροφωνική για ρατσιστική επίθεση σε άτομα του ΕΚΧ Σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη μέλη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Σχολείο» στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου με Βασ. Όλγας για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του κατάληψης από ομάδα εφτά ατόμων. 

Όπως καταγγέλλεται «την Παρασκευή 24 Γενάρη άτομα του Σχολείου φεύγοντας από το χώρο δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 7 ατόμων. Συγκεκριμένα 3 άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη, κινήθηκαν στη Βασιλίσσης Όλγας, συνάντησαν την παραπάνω ομάδα η οποία μετά από ερωτήσεις αναφορικά με την κατάληψη τους κυνήγησαν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ένα από τα άτομα, κάνοντας ρατσιστικά σχόλια».

«Η παραπάνω πράξη έρχεται ως συνέχεια του γενικότερου κλίματος στοχοποίησης του κινήματος από την κυβέρνηση και τους φασίστες. Όταν η δικαιοσύνη χαϊδεύει τα αυτιά της εγκληματικής χρυσής αυγής, ενώ την ίδια στιγμή καταλήψεις και άτομα που αγωνίζονται για έναν πιο δίκαιο κόσμο διώκονται από το κράτος, για εμάς είναι ξεκάθαρο: Μένουμε ενωμένοι/ες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Υπερασπιζόμαστε τους χώρους μας και τους/τις συντρόφους/συντρόφισσες μας.

Στη γειτονιά μας δεν χωράνε φασίστες» σημειώνει το «Σχολείο» καλώντας στη συγκέντρωση.