Μεσαιωνική καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο Μετρό της Αθήνας

Αντιδράσεις που εκφράζονται με τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει μια μεσαιωνικής κοπής σεξιστική καμπάνια στην Αττικό Μετρό κατά των αμβλώσεων.

Στις αφίσες που πλήρωσε ο Κοινωφελής Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» και έχουν αναρτηθεί σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό διαβάζει κανείς: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο μήνυμα κατά της αυτοδιάθεσης του σώματος που προέβαλε στο πρωτοσέλιδό της και η αθλητική εφημερίδα Sportime στις 29 Δεκεμβρίου ημέρα που η Ιερά Σύνοδος «καθιέρωσε» πέρυσι ως «ημέρα του αγέννητου παιδιού» κάνοντας αποδεκτό αίτημα της κίνησης «Αφήστε με να ζήσω».

Ήδη τον αποτροπιασμό για την σκοταδιστική αυτή καμπάνια του έχει εκφράσει πλήθος κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ παρέμβαση με το σύνθημα «Τα σώματά μας μας, ανήκουν» πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα σώματά μας, μας ανήκουν! Την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση. Εκκλησία, κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ έγιναν ένα ενάντια στα δικαιώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από τα σώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από την νεολαία!» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν. ΣΥΡΙΖΑ