«Με όλα- αν όχι για ποιο λόγο;» - Περφόρμανς γυναικών στη Χιλή ενάντια στη βία και την καταστολή

Με ένα τραγούδι της Χιλιανής τραγουδίστριας Μon Laferte γυναίκες στη Χιλή πραγματοποίησαν περφόρμανς με τίτλο «Με όλα- αν όχι για ποιο λόγο;» συνεχίζοντας τον αγώνα τους κόντρα στην καταπίεση, τη βία, και την καταστολή.

Χορεύοντας και τραγουδώντας το δημοφιλές τραγούδι "Plata Ta Tá" της Mon Laferte στέλνουν μήνυμα στον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα ότι θα ανατραπεί από ένα φεμινιστικό κίνημα.

Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου από γυναικείες οργανώσεις που δηλώνουν τα παρακάτω:

«Ριχνόμαστε στο δρόμο με φωνές και χορούς

Δεν μας σταματάει πια τίποτα και κανείς.

Σε αυτήν την επανάσταση χορεύουμε χωρίς τρόμο

Μας ενώνει ενας ρυθμός που ταρακουνάει περισσότερες από μια γενιές

Όμορφες και πολύτιμες οι συντρόφισσες που βάζουν το σώμα και τη γνώση κόντρα στην καταπίεση, στην καταστολή και στην κανονικότητα.

Πινιέρα Πινιέρα φασίστα θα σε ανατρέψει ένα φεμινιστικο κύμα».

Η Χιλιανή τραγούδιστρια Mon Laferte είχε στείλει στις 14 Νοεμβρίου το δικό της μήνυμα ενάντια στην αστυνομική βία και την καταστολή που δέχονται οι διαδηλωτές στη Χιλή κατά την παρουσία της στα 20ά Latin Grammy Awards την Πέμπτη στο Λας Βέγκς με μια κίνηση στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής όταν σταμάτησε και άνοιξε το μαύρο σακάκι της για να αποκαλύψει τη φράση"En Chile torturan violan y matan" (Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν).

Η Laferte κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ, το οποίο αργότερα αφιέρωσε στον λαό της Χιλής. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της διάβασε ένα ποίημα από έναν ανώνυμο φίλο που είναι αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται στη Χιλή. « Η Χιλή με πληγώνει». Μετά τα βραβεία, δημοσίευσε μια εικόνα της διαμαρτυρίας της στο Instagram, με τη λεζάντα «το σώμα μου ελεύθερο για μια ελεύθερη πατρίδα».