Με φυλάκιση για φοροδιαφυγή κινδυνεύει ο Μέσι

Με ποινή φυλάκισης κινδυνεύει πια ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του, Χόρχε, που κατηγορούνται για εξαπάτηση των ισπανικών φορολογικών αρχών για τουλάχιστον 4 εκ. ευρώ και είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο δικαστήριο. 

Οι εισαγγελικές αρχές της ιβηρικής χώρας έχουν ζητήσει ποινή φυλάκισης 22 μηνών για φοροδιαφυγή όσον αφορά στον αστέρα της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έγιναν γνωστά σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο δημόσιος κατήγορος έχει προτείνει ποινή φυλάκισης 18 μηνών και πρόστιμα που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον πατέρα του Μέσι, ο οποίος φέρεται να εξαπάτησε το κράτος κατά 4,2 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2007-2009.

Αν και ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν θα πρέπει να απαντήσει στις κατηγορίες, επειδή υπεύθυνος επί των οικονομικών ήταν ο πατέρας του, δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρει πως ο δικαστής της υπόθεσης θεωρεί ότι ο "ψύλλος" πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, αποκρύφτηκαν έσοδα χρησιμοποιώντας εταιρείες στην Ουρουγουάη, το Μπελίζ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μέσι και ο πατέρας του έχουν καταβάλει ήδη 5 εκατομμύρια ευρώ εν είδει διορθωτικής πληρωμής, μετά τις επίσημες κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί τον Ιούνιο του 2013.

Πηγή: naftemporiki.gr