Μαζική μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη – Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα ΥΜΑΘ

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μαθητές και μαθήτριες από δεκάδες σχολεία της πόλης, διεκδικώντας ενίσχυση της δημόσιας παιδείας με προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών, καθώς και τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης οι διαμαρτυρόμενοι/ες πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία.

«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία» είναι ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν  έντονα στην πορεία, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του φασισμού, αλλά και κατά της καταστολής των κινητοποιήσεων τους από την αστυνομία.

Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες έστειλαν μήνυμα και στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε σχέση με τις δηλώσεις της για αυστηρή τιμωρία σε όσους κινητοποιούνται, δηλώνοντας ότι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μαθητών φορούσαν μάσκες, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και αρκετοί εκπαιδευτικοί, ενώ την κινητοποίηση στήριξε και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.