Μαζικές πορείες για το Πολυτεχνείο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μαζικές πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και στις δύο πόλεις οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές πορείες με αφετηρία την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η πορεία των δυνάμεων του ΚΚΕ, ακολούθησε η πορεία των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια η μεγάλη πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των συλλογικοτήτων του α/α χώρου.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία στη Θεσσαλονίκη:

Μετά το πέρας των κινητοποιήσεων ένταση επικράτησε στην οδό Αρριανού όταν άγνωστοι έριξαν μολότοφ με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ.  Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στην Αθήνα με παλμό και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αυξημένη αστυνομική παρουσία σε όλους τους δρόμους από τους οποίους περνούσαν τα μπλοκ των διαδηλωτών, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας, έλαβαν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία στην Αθήνα:

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ