«Μαύροι Πάνθηρες» και στο Μετρό- Αστυνόμευση της Αθήνας με πάνοπλους αστυνομικούς

Στην εμπέδωση αισθημάτων φόβου και επιτήρησης, σύμφωνα με το νέο δόγμα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να προχωρήσει η ΕΛΑΣ καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου «ομάδες πάνοπλων αστυνομικών», οι οποίοι θα φορούν μαύρα ρούχα και θα φέρουν την επωνυμία «Μαύροι Πάνθηρες» θα αστυνομεύουν την Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μαυροντυμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται και στο Μετρό καθώς και σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για να αντιμετωπίζουν άμεσα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στους χώρους του Μετρό». 

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, ήδη προχώρησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ψυρρή, Αγιο Παντελεήμονα, αλλά και σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

Στο Μετρό δεν θα είναι βρίσκονται μόνο οι «Μαύροι Πάνθηρες» αλλά και αστυνομικοί της Ασφάλειας που θα εποπτεύουν τα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του Μετρό «για να χαρτογραφήσουν τις δράσεις εγκληματικών ομάδων» προχωρώντας σε συλλήψεις. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουν ήδη δημιουργηθεί τέσσερις ομάδες των πέντε αστυνομικών, οι οποίοι διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ο αριθμός των αστυνομικών που θα απαρτίζουν τις ομάδες αυτές αναμένεται να διπλασιαστεί άμεσα. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί θα «βρίσκονται διαρκώς εκτός οχήματος, με στόχο την αποτρεπτικά επιβλητική παρουσία τους και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όσους τους βλέπουν».

«Η κάθε ομάδα αλλάζει τόπους παρουσίας ανά 3 ώρες, δηλαδή τουλάχιστον 2 σημεία της πόλης ανά βάρδια. Σημεία «προτεραιότητας» είναι: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μουσείο Ακρόπολης, Λόφος Φιλοπάππου, Παναθηναϊκό Στάδιο, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πλατεία Συντάγματος, Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη, Ερμού-Καπνικαρέα, Πλατεία Μοναστηρακίου» αναφέρει σχετικά με τα πεδία δράσης τους το δημοσίευμα. Ακόμα, αναφέρεται πως του «κομάντο» που βγάζει στους αθηναϊκούς δρόμους η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνοδεύουν και «κλειστά φορτηγάκια».