Μαραντόνα: Ο "μικρός" Πελέ

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ζει και πεθαίνει για να κάνει ρεζίλι τον Πελέ. Από την ιστορία με την παρθενιά του Βραζιλιάνου και την κατσίκα έως τη γυμνή κουβέντα του με τον Μπεκενμπάουερ. Αυτή την τελευταία φρόντισε να την υπενθυμίσει ακόμα και στο συνέδριο των παικτών (Ρομάριο, Βαλδεράμα, Φραντσέσκολι κ.α.) για την ανάληψη δράσης κατά της ηγεσίας της CONMEBOL (αντίστοιχη UEFA στη Νοτία Αμερική).

Σε αυτό το σοβαρό ακροατήριο, όπου βρίσκονταν ακόμα και πρόεδροι σημαντικών ομάδων, ο Μαραντόνα πριν ξεκινήσει να μιλάει, έβγαλε τη φωτογραφία του Πελέ με τον Κάιζερ να μιλάνε γυμνοί στα αποδυτήρια (από του Μουντιάλ του 1970) και είπε το... Θεϊκό: «Θέλω να μου πείτε ποιος είναι ο πιο μεγάλος», κάνοντας χαβαλέ με το ποδοσφαιρικό μέγεθος, αλλά υπονοώντας το πόσο προικισμένος ήταν ο καθένας των δύο τεράστιων παικτών.

Και αφού αναρωτήθηκε δυνατά και κοίταξε γελώντας τη φωτογραφία, έριξε και την επική απάντηση, για να καρφώσει τον ορκισμένο αντίζηλο του, δείχνοντας τον με το δάκτυλο: «Αυτός είναι ο πιο... μικρός!»

Πηγή: gazzetta.gr