Μ. Γαλανού: Απαράδεκτη η απόλυση δύο τρανς εργαζομένων από την ΜΚΟ Praksis

Την απόλυση δύο τρανς εργαζομένων χωρίς πρότερη ειδοποίηση από την ΜΚΟ Praksis γνωστοποίησε με ανάρτηση της στο facebook η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μ. Γαλανού:

«Η χθεσινή απόλυση 2 τρανς εργαζομένων απ’ την Praksis , που έγινε χωρίς πρότερη προειδοποίηση, και υπό τις συνθήκες που υπάρχουν, ήταν όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά ανήθικη με τον τρόπο που έγινε.

Ιδιαίτερα, όταν αφορά 2 τρανς εργαζόμενους, που γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι που έκαναν την απόλυση, ότι βιώνουν λόγω του τρανς στάτους τους αποκλεισμό απ’ τον χώρο της εργασίας και έκαναν άριστα τη δουλειά τους. Μάλιστα στην τελευταία εκδήλωση τρανς μνήμης, είχαν πάρει τα εύσημα για την απασχόληση τρανς εργαζομένων που μόλις 3 μήνες αργότερα, απέλυσαν.

Και αυτό όσo, το ΣΥΔ πάμπολλες φορές είχε βοηθήσει κ’ τους είχε βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάκιστους χειρισμούς που είχαν κάνει στο προσφυγικό, και όταν χάρις σε δική μου πρόταση μέλος του Δ.Σ. τους είχε βρεθεί σε επιτροπή του Υπ. Υγείας, που δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί διαφορετικά.

Είναι δλδ πέραν όλων των άλλων αχάριστοι. Απαράδεκτοι, κυνικοί και αχάριστοι. Και βέβαια αυτή δεν είναι συμπεριφορά από οργάνωση που μπορεί να μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα. Πέρα όμως απ’ όλα αυτά θα υπάρξει δικαιοσύνη. Και εδώ σταματάω».