Λογιστικός έλεγχος με οσμή σκανδάλων στο Καυτατζόγλειο Στάδιο

Επιχειρεί να βάλει τάξη η νέα Επιτροπή Διοίκησης

Λογιστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων ξεκίνησε η Επιτροπή Διοίκησης που ανέλαβε μετά την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα ηνία του Εθνικού Σταδίου της Θεσσαλονίκης.

Οι ορκωτοί λογιστές θα επικεντρωθούν  στην τελευταία δεκαετία λειτουργίας του Σταδίου, αν  και ο φορέας δεν έχει ελεγχθεί ποτέ από το 1962. Στα τέλη του Ιανουαρίου μάλιστα θα παρουσιαστούν τα στοιχεία του ελέγχου για την οικονομική διετία 2014-2015.

Όπως τονίζουν στελέχη της ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού υπάρχουν πολλά σημεία αδιαφάνειας στην λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, και έτσι ξεκινούν παντού οι σχετικοί έλεγχοι. Μάλιστα πολλοί φάκελοι έχουν οδηγηθεί ήδη στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, την Δευτέρα το απόγευμα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, όπου παρουσίασε σε ανοιχτή σύσκεψη με αθλητικούς παράγοντες τους βασικούς άξονες της πολιτικής του Υπουργείου.

Στελέχη της Επιτροπής Διοίκησης του Σταδίου σχεδιάζουν από το μηδέν την λειτουργία του, θέλοντας να εντάξουν στον τρόπο λήψης των αποφάσεων τους ίδιους τους χρήστες του σταδίου, με έμφαση στις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Με τις ελλείψεις σε προσωπικό να είναι πολλές το Υπουργείο επέλεξε να μην μειώσει τον προϋπολογισμό για το 2016, αφήνοντας τον στα 700.000 ευρώ τον χρόνο, όσα δόθηκαν δηλαδή και το οικονομικό έτος 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια ο προϋπολογισμός άγγιζε τα 1.500.000 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Κάτι που σε συνδυασμό με την κακή οικονομική διαχείριση αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα για τις πρότερες διοικήσεις.

ΙΜ