Κίνηση Πολιτών: Συνεχίζουμε με κάθε σύννομο μέσο τον αγώνα για τα αρχαία της Βενιζέλου

Η Κίνηση Πολιτών εκφράζει με ανακοίνωση της την αγανάκτησή της για την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ και αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό και τη θλίψη της για την απαξίωση του θεσμού του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει, "η διαδικασία που βίωσαν τα μέλη της Κίνησης αγγίζει τα όρια της αθλιότητας και της παντελούς έλλειψης σεβασμού απέναντι σε θεσμούς και αξίες, πόσο  μάλλον όταν πρόκειται για διακύβευμα που υπερβαίνει τα όρια της πόλης, της χώρας και έχει παγκόσμια εμβέλεια.

Η μεγάλη ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στο αίτημα της Κίνησης για παραμονή των αρχαιοτήτων στον Σταθμό Βενιζέλου, όσο και η πρόσφατη μαζική διαμαρτυρία από πλήθος θεσσαλονικέων κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων, επιβεβαιώνει τη θέση της Κίνησης Πολιτών για την αξία της in situ παραμονής των αρχαίων".

"Η Κίνηση Πολιτών με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει με κάθε σύννομο μέσο τον αγώνα της ώστε να μην απολέσει την αυθεντικότητά του το μοναδικό αυτό μνημειακό σύνολο" καταλήγει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.