Καταστολή και τραυματισμοί στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής όταν η πορεία προσπάθησε να προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο βουλευτής Γιάννης Δελλής του ΚΚΕ τραυματίστηκε στο χέρι και ακόμη μια εκπαιδευτικός τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν η πορεία δέχτηκε καταστολή από την αστυνομία με παράλληλη ρίψη χημικών. Η εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Νωρίτερα μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όταν η πορεία επιχείρησε να ανέβει τα σκαλιά του κοινοβουλίου.

Από το πρωί κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί μαζί με φοιτητές. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και αναπληρωτές καθηγητές.

Η πορεία των εκπαιδευτικών συνιστά διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα τον τρόπο πρόσληψης των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωσή τους, οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:

«Σας στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειά μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας. Κάνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους, από όλη την Ελλάδα που απεργούν μαζικά και ετοιμάζονται για την διαδήλωση να στηρίξουν εμπράκτως την κατάληψη, κατεβαίνοντας άμεσα στα Προπύλαια. Μετατρέπουμε την Πρυτανεία σε κέντρο αγώνα και μεταφέρουμε την Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα (αναπληρωτών, Εκπ/κών Σωματείων, Φοιτητών, μαθητών) αμέσως μετά τη διαδήλωση στο αμφιθέατρο της Πρυτανείας».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν, όπως σημειώνει το ΚΚΕ, ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία» τονίζει ακόμη.

Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

πηγή Φωτογραφίας: Ο δρόμος