Καταγγελία για ξυλοδαρμό φοιτητή από την αστυνομία έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας

Την στοχευμένη επίθεση της αστυνομίας σε μέλος της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση χθες το μεσημέρι, λίγο μετά την κινητοποίηση στο ΑΤ Ομόνοιας για το θάνατο του Εμπουκά, καταγγέλλει η οργάνωση .

Όπως αναφέρει η νΚΑ στην καταγγελία της «καθώς οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, διμοιρία των ΜΑΤ που στάθμευε στο σημείο, στοχευμένα επιτέθηκε στον Γ.Μ., μέλος της νΚΑ και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πρόφαση ότι τον θυμούνται(!), τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. Ο Γ.Μ. οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομονοίας, οπού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και έλαβε την απειλή ότι αν «τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια». Τελικά ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του».
                                        
Η νΚΑ καταγγέλλει την πολιτική της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, «η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο σύντροφο από εδώ κι εμπρός». «Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας», ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με αποκορύφωμα βέβαια το θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η σημερινή κινητοποίηση» σημειώνει υπογραμμίζοντας ότι η στοχοποίηση  συγκεκριμένα των μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ (βλέπε και προσαγωγή του Π. Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του, απρόκλητη επίθεση πέρσι διμοιριών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, κ.α.) δεν είναι τυχαία.

«Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι  εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής» καταλήγει.