Καψής: Αναμένω εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΡΤ

«Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτή η κατάληψη στην Αγία Παρασκευή»

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υποστηρίζει ότι πλέον «δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτή η κατάληψη στην Αγία Παρασκευή» και σημειώνει πως ήδη η Δημόσια Τηλεόραση «εκπέμπει ένα πρόγραμμα σχεδόν πλήρες».

«Δεν υπάρχουν πολλές δημόσιες τηλεοράσεις. Υπάρχει και μία απεργιακή ΕΡΤ, η οποία μεταδίδει ένα πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, ουσιαστικά, παρακρατώντας παράνομα τις εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο.»

Το παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, σε συνέντεύξη του στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 (στη δημοσιογράφο Ελένη Σπυρίδη).

Ο κ. Καψής πρόσθεσε πως «το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν, νομίζω αύριο-μεθαύριο το αργότερο, τα ονόματα των υπολοίπων προς πρόσληψη από τη Δημόσια Τηλεόραση. Ήδη, η Δημόσια Τηλεόραση εκπέμπει ένα πρόγραμμα σχεδόν πλήρες σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προφανώς εννοώ. Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτή η κατάληψη στην Αγία Παρασκευή. Και φαντάζομαι, όπως το έχω πει και άλλη φορά, ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας».

Παράλληλα, ο κ. Καψής ανέφερε πως «πολύ σύντομα θα υπάρξει, μόλις ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα, και το ραδιόφωνο. Θα ανακοινωθούν και οι προσλήψεις. Έχουν τελειώσει, έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα και οι ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι εργαζόμενοι. Νομίζω ότι πλέον δεν θα έχουν καμία δικαιολογία, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά, να συνεχίσουν να παραμένουν στην Αγία Παρασκευή».

Εξάλλου ο υφυπουργός πήρε θέση και για άλλα πολιτικά δρώμενα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως «έχουν επενδύσει στις κινητοποιήσεις και πολιτικά κόμματα τα οποία ρητά το δηλώνουν ότι επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι πολιτικά κόμματα επενδύουν σε μία ρητορική υπέρ ακραίων καταστάσεων. Η χθεσινή δήλωση του κ. Καμμένου νομίζω ότι είναι πρωτοφανής για τα πολιτικά μας πράγματα. Και δεν καταλαβαίνουν ότι απ’ όλη αυτή την ιστορία στο τέλος χαμένη θα βγει η Δημοκρατία και όλοι μας. Δηλαδή, τα κομματικά οφέλη νομίζω ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά σ’ αυτό που διακυβεύεται και που είναι η ίδια η δυνατότητα της Δημοκρατίας μας να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ βαριά κρίση την οποία περνάμε στην οικονομία».

Όσο αφορά στις εκλογές, ο κ. Καψής δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή η χώρα έχει κυβέρνηση», συμπληρώνοντας πως «η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή, θα ξεφουσκώσει πολύ σύντομα». Εξάλλου είπε πως «σε πολύ κόσμο στην Ελλάδα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά μας προβλήματα. Εγώ, για παράδειγμα, ένα θέλω να επισημάνω: Μέχρι στιγμής, από όλη αυτή τη βοήθεια, από τα δικά μας χρήματα δεν έχει πάει ούτε μισό ευρώ στο χρέος… Κάποιοι τρέφουν ακόμη ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μια μαγική λύση που θα αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει. Ελπίζω να μην χρειαστεί να πάθουμε μεγαλύτερη καταστροφή για να το συνειδητοποιήσουμε. Είδαμε τι έγινε στην Κύπρο».

Πηγή: efsyn.gr