Κάντε tweet και αλλάξτε κανάλι

Το tweeter ως online τηλεκοντρόλ

Το Twitter αποκάλυψε μία συνεργασία που θα επιτρέπει στους τηλεθεατές να συντονίζονται σε ένα τηλεοπτικό σόου ή να αλλάζουν κανάλια απευθείας από ένα tweet.

Η συμφωνία με την Comcast και το δίκτυο NBC Universal θα εφαρμοστεί πρακτικά με την ενσωμάτωση ενός  κουμπιού “See it” στα tweets, το οποίο θα πατάει ο χρήστης του Twitter και θα συντονίζεται αμέσως με ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ουσιαστικά, το Twitter θα λειτουργεί ως μία «δεύτερη τηλεοπτική οθόνη», και οι χρήστες θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μηνυμάτων για συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις για να συμμετάσχουν σε ψηφοφορίες διαφόρων τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η Comcast δήλωσε πως θα παρέχει στους συνδρομητές της υπηρεσίας Xfinity TV τη δυνατότητα να αλλάζουν κανάλια, να ρυθμίζουν την ψηφιακή εγγραφή βίντεο ή να παίζουν κατά παραγγελία ένα σόου απευθείας από ένα tweet.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η υποδιευθύντρια του Twitter, Jana Messerschmidt, «καθημερινά το Twitter φιλοξενεί συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο που αφορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τηλεοπτικά προγράμματα που προβάλλονται εκείνη την ώρα στον αέρα. Τα tweets αυτά τα βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν κίνητρο για να συντονιστεί κάποιος σε ένα πρόγραμμα. Η συνεργασία με την Comcast θα διευκολύνει όσο ποτέ τον συντονισμό ενός τηλεθεατή με το πρόγραμμα για το οποίο γίνεται ντόρος και τη συμμετοχή του στη συνομιλία.»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Comcast, το κουμπί “See it” θα κάνει το ντεμπούτο του το Νοέμβριο, με προγράμματα που θα προβάλλονται μέσα από το δίκτυο NBCUniversal, ενώ το Twitter επιθυμεί να εντάξει και άλλα δίκτυα στο “See it”, ώστε να εμπλουτιστεί το περιεχόμενό του και να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση στους χρήστες του.

Πηγή: AFP