Και δεύτερος θάνατος από τον οίκο ευγηρίας- Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά

Ακόμη μια φιλοξενούμενη στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι κατέληξε. Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας που εντοπίστηκαν χθες 36 κρούσματα.

 Η 91χρονη ασθενής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Το θύμα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και αποτελεί τη δεύτερη ασθενή από το γηροκομείο που χάνει τη ζωή της.

Τα ξημερώματα κατέληξε 88χρονη γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ που διαγνώσθηκε θετική και διέμενε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι,

Η 88χρονη, η οποία ήταν και η μοναδική που είχε εκδηλώσει συμπτώματα διεκομίσθη χθες στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο και πέθανε τα ξημερώματα.

Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Τρεις ακόμη νεκρούς από κορωνοϊό είχαμε μέσα σε λίγες ώρες, καθώς κατέληξαν ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική, ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη και ένας 70χρονος από την Πιερία. Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ο 82χρονος και ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας άγγιξε τους 221. 
 

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς. Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

 

Αποσωληνώθηκε η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός στη Λάρισα

Βελτιώθηκε η υγεία της 27χρονης ειδικευόμενης  η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και εισήχθη στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στη Λάρισα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να την αποσωληνώσουν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρόσκαιρη επιδείνωση της υγείας της, τις προηγούμενες μέρες να οφειλόταν σε παράγοντες που δε σχετίζονται με τον Covid-19.

Μετά την αποσωλήνωσή της, σήμερα το πρωί, οι θεράποντες γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την κατάσταση της υγείας της, ενώ όπως ανέφερε στο Open TV ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος «η κοπέλα αποσωληνώθηκε το πρωί». Τέλος, σημειώνεται ότι ακόμη δύο γιατροί, ένας Λαρισαίος και ένας από τη Μαγνησία, νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΠΓΝΛ.