Κ. Καραμανλής: Αποβράσματα της κοινωνίας όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο Μετρό

Σε μία προκλητική και προσβλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής χαρακτηρίζοντας «αποβράσματα της κοινωνίας» τους πολίτες που μπαίνουν στο Μετρό χωρίς εισιτήριο. 

Δίνοντας δείγματα γραφής για το πως θα αντιμετωπίσει κοινωνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αδυναμία πολλών ανθρώπων να πληρώσουν ένα βασικό κοινωνικό αγαθό όπως η μετακίνηση, ο Κ. Καραμανλής σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του σημείωσε ότι «πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας, όποιος πολίτης μπαίνει στο Μετρό χωρίς εισιτήριο». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι το υπουργείο θα οργανώσει καμπάνια για να περιοριστούν τα φαινόμενα των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα χωρίς εισιτήριο.

«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.