Η Microsoft βάζει τέλος στα android και απολύει 18.000 εργαζόμενους

Τουλάχιστον 18.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν τον επόμενο χρόνο από την εταιρία Microsoft σύμφωνα με το νέο Διευθύνων Σύμβουλο Satya Nadella. Το υπόμνημα της εταιρείας αναφέρει ότι στόχος είναι η ενίσχυση της αποδοτικότητας.

«Το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση της σωστής οργάνωσης είναι να επαναπροσδιορίσουμε το εργατικό δυναμικό μας. Με αυτό κατά νου, θα αρχίσουμε να μειώνουμε το μέγεθος του συνολικού εργατικού δυναμικού μας, έως και κατά 18.000 θέσεις εργασίας κατά το επόμενο έτος» σημειώνει ο Satya Nadella σε σημείωμα που δημοσιεύεται στο Business Insider.
 
Ο αριθμός των απολυμένων αντιπροσωπεύει το 14% του συνόλου του εργατικού δυναμικού της Microsoft. Ο Nadella διαβεβαίωσε ότι οι απολύσεις θα γίνουν «όσο πιο προσεκτικά και όσο πιο διαφανή τρόπο γίνεται». «Θα δώσουμε αποζημιώσεις σε όλους τους εργαζόμενους που θα επηρεαστούν από τις αλλαγές και θα τους βοηθήσουμε να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Όλοι θα αντιμετωπιστούν με το σεβασμό που τους αξίζει για τη συμβολή τους στην εταιρεία». Το επόμενο διάστημα η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις 13.000 εργαζομένων. Θα τους δοθεί προειδοποίηση κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.
 
«Από το σύνολο αυτό, θα επωφεληθούν 12.500 εργαζόμενοι οι οποίοι θα απορροφηθούν από την εταιρία, Nokia η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με την Microsoft όσον αφορά συσκευές και υπηρεσίες. Οι θέσεις εργασίας αφορούν τόσο διοικητικές όσο και υπαλλήλων εργοστασίου» σημειώνει η Microsoft.
 
Πέρυσι η Microsoft εξαγόρασε τμήμα της Nokia Φιλανδίας έναντι 7.400.000.000 δολαρίων. «Η ενσωμάτωση της Nokia, όσον αφορά συσκευές και υπηρεσίες, είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους για τη Microsoft» επισήμανε ο Nadella.
 
Αυτό που φέρεται πάντως να θέλει η Microsoft είναι να φρενάρει την ανάπτυξη smartphones με Android (Nokia X) και να δίνει όλο το βάρος στα Windows Phone που έχουν το δικό της λειτουργικό.
 
Σε email του στους εργαζομένους την Πέμπτη, ο Στίβεν Έλοπ, στέλεχος της Microsoft υπεύθυνο για τις φορητές συσκευές, ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής συσκευών με Android: «Βραχυπρόθεσμα, σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε το Windows Phone στοχεύοντας στα πιο οικονομικά smartphones, που είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς, με το Lumia. Eπιπρόσθετα στο portfolio που έχουμε ήδη σχεδιάσει, σχεδιάζουμε την διάθεση επιπλέον συσκευών Lumia χαμηλού κόστους, μεταφέροντας επιλεγμένα μελλοντικά σχέδια και προϊόντα Nokia X στο Windows Phone. Αναμένουμε να κάνουμε αυτή τη μετάβαση άμεσα, ενώ συνεχίζουμε να πωλούμε  και να υποστηρίζουμε υπάρχοντα προϊόντα Nokia X».

Πηγή: tvxs.gr