Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει βασανισμό γυναίκας ΑμΕΑ στο Α.Τ. Ομονοίας

Ένα ακόμη ντοκουμέντο αστυνομικής αγριότητας και αυθαιρεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία. Αστυνομικοί έβρεξαν με μάνικα μία γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, στα μέσα Οκτωβρίου.

Το επίμαχο βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια και δείχνει αξιωματικό να καταβρέχει με νερό από μάνικα, μια γυναίκα που διακρίνεται να περνά έξω από τον περίβολο.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, επιβεβαιώνοντας το και ενημερώνοντας πως οι δράστες έχουν συλληφθεί και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ εις βάρος τους.

Ο βασανισμός συνέβη στις 20 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

Η ανακοίνωση:

Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα θεωρείται από τα πλέον «αμαρτωλά» με πληθώρα καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο κρατουμένων.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που αποκαλύπτει το βίντεο: