Χυδαίες ύβρεις εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Χρυσή Αυγή

Εντός Κοινοβουλίου

Με πρωτοφανείς για το ελληνικό Κοινοβούλιο εκφράσεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε άγρια διαμάχη που ξεκίνησε στην αίθουσα της Ολομέλειας και συνεχίστηκε στο Περιστύλιο, μέχρι που επενέβησαν η φρουρά, αλλά και δημοσιογράφοι.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι η Χρυσή Αυγή, από τα γραφεία της στη Βουλή, απειλεί τηλεφωνικά πολίτες να μην επιχειρήσουν αντιδιαδήλωση σε εκδήλωση που προετοιμάζει στη Μεσσηνία.

Στο βήμα ακολούθησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Πετράκος αποκρύπτει πως το τηλεφώνημα έγινε από τη Χρυσή Αυγή στο Indymedia. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει, διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κουκουλοφόροι, οι δολοφόνοι που καίνε την Αθήνα κάθε φορά».

Ο κ. Κουκούτσης συνέχισε: «Πού ήταν η ΕΡΤ και ο κ. Πετράκος, όταν πέθαινε κόσμος, επειδή δεν είχε να ζήσει; Ο κ. Πετράκος που φώναξε κάποτε στη Μεσσηνία το σύνθημα που είναι κρεμασμένο με πανό σήμερα στην ΕΡΤ, το 'ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς'. Και του είπα και εγώ τότε στο Βίτσι και στο Γράμμο σάς βάλαμε στην άμμο».

Η συγκεκριμένη αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσε σχόλιο από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε;» ρώτησε ο κ. Κουκούτσης. «Ό,τι άκουσες» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν άκουσα γι' αυτό ρωτάω. Θα μου τα πείτε έξω» συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Τα επικριτικά σχόλια συνεχίστηκαν από τα έδρανα και σε αυτά ο κ. Κουκούτσης απάντησε: «Ησυχία κομμουνιστές!».

Στο σχόλιο «Ησυχία κομμουνιστές» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αντέδρασε και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. «Συγγνώμη δεν μίλησα σ' εσάς. Σας τιμώ εσάς. Αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί κομμουνιστές» τόνισε ο κ. Κουκούτσης.

Μόλος ολοκλήρωσε την ομιλία του ο βουλευτής κατέβηκε από το βήμα και μαζί με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκε στην έξοδο από την Ολομέλεια περνώντας από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως καταγγέλουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτές της Χρυσής Αυγής στράφηκαν απειλητικά εναντίον τους και ότι χρησιμοποίησαν σε βάρος τους ύβρεις.

Τα φραστικά επεισόδια συνεχίστηκαν και στο περιστύλιο με πολύ ακραίες φράσεις, που αποδόθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως π....άκια, γ....όλες, μ....σκυλα.

Για την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων να εξαντλήσει με κάθε αυστηρότητα όλα τα δικαιώματα που παρέχει ο Κανονισμός, ενημέρωσε την Ολομέλεια ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο που έλαβε χώρα το απόγευμα. Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι στο εξής θα αποβληθεί πάραυτα, όποιος τολμήσει ξανά να προσβάλει συνολικά το κοινοβούλιο. Κάλεσε επίσης τους υπευθύνους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων «να προβούν σε συστάσεις προς τους εκλεκτούς συναδέλφους να μην υπερβάλλουν και να διατηρούν την ψυχραιμία τους» για να μην δίνουν δικαίωμα σε κάποιους να παρεκτρέπονται. Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε ακόμη από όλες τις πλευρές να σβηστούν «οι πράγματι χυδαίες εκφράσεις» που ακούστηκαν από τα επίσημα πρακτικά, εκφράσεις που ακούστηκαν και έτσι και αλλιώς έχουν καταγραφεί.