Χρ. Πάχτας: “Στη Χαλκιδική ζούμε σε μια …όαση”

Χρ. Πάχτας: “Στη Χαλκιδική ζούμε σε μια …όαση”

Οικονομικό θαύμα χαρακτήρισε ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας την “τακτοποίηση” των οικονομικών του Δήμου  κατά τη διάρκεια ντιμπέιτ στην tv 100  μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Γ. Μίχου επικεφαλής του “Κινηματος Ανάπτυξης” και του Γ. Τρικαλιώτη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Απορίας άξιο είναι βέβαια που βρίσκονται δημοσιεύμένοι οι ισολογισμοί του Δήμου αλλά και οι λοιπές ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2013 και οι οποίες αποδεικνύουν το δηθεν αυτό οικονομικό θαύμα που έχει υλοποιήσει ο Χρ. Πάχτας. Οι καταστάσεις αυτές όσο και αν ψάξει κανείς δεν θα τις βρει στο site του Δήμου Αριστοτέλη.

Σχετικά με το ζήτημα της εργασίας ο Χρ. Πάχτας δήλωσε ότι στην Χαλκιδική οι άνθρωποι ζουν σε μία όαση, ότι η δημοτική αρχή στήριξε τις επενδύσεις, ότι ο Δημος Αριστοτέλη έκανε ότι μπορούσε για να υπάρχει “ανάπτυξη και προκοπή”.

Αν η όαση στην οποία αναφέρεται ο Χρ. Πάχτας μπορεί να αποτυπωθεί σε μία φωτογραφία τότε η φωτογραφία θα είναι η παρακάτω από την χθεσινή πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην συνεχιζόμενη καταστροφή του βουνού Κάκαβος από τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού. Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει στηρίξει ο κ. Πάχτας στην Χαλκιδική, η καταστροφή της.

Τα ψέμματα όμως για τον κ. Πάχτα δεν έχουν τελειωμό με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι οι εξορύξεις χρυσού μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά μαζί με άλλες δραστηριότητες στην περιοχή και αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμαρχος Αριστοτέλη τάσσεται υπέρ τηνς επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές “Οι ανοησίες για την δήθεν καταστροφή της περιοχής μας θα διαψευσθούν από την ίδια τη ζωή” σε πέντε χρόνια δήλωσε συγκεκριμένα.

Στο σημείο αυτό βέβαια γελούν και οι νεροχύτες καθώς είναι τοις πάσι γνωστό ότι όλες οι άλλες δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής(κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία, μελισσοκομία) θα καταστραφούν σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη των εξορύξεων. Όσον αφορά τον τουρισμό αυτός, σύμφωνα με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, θα αποτελεί σε λίγο διάστημα άγνωστη λέξη καθώς κανένας πολίτης δεν θα ελκύεται από ένα ρημαγμένο τοπίο για να κάνει τουρισμό. Μετά όμως πέντε χρόνια θα είναι αργά τόσο για την οικονομική ζωή των κατοίκων αλλά κυρίως για την υγεία τους η οποία ήδη πλήττεται από το μολυσμένο από αρσενικό νερό που υπάρχει στην περιοχή. Η πλειοψηφία όμως των κατοίκων στην περιοχή έχει χορτάσει από τα ψέμματα του κ. Πάχτα για να πέσει για ακόμη μια φορά στην παγίδα και μάλλον δεν θα περιμένει πέντε χρόνια για να το αποδείξει.

Δείτε το βίντεο από το ντιμπέιτ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

2η Τοπική Γιορτή Αλληλεγγύης Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας