Χιλή: Διαδηλωτής χτυπήθηκε από δύο αύρες της αστυνομίας (βίντεο)

Δύο αύρες της αστυνομίας χτύπησαν τον 20χρονο διαδηλωτή Όσκαρ Πέρες, στην πλατεία Αξιοπρέπειας στο Σαντιάγο, με τις εικόνες της επίθεσης να γίνεται live μπροστά στις κάμερες.

Στο βίντεο, φαίνεται την ώρα που ένα από τα στρατιωτικά οχήματα πέφτει επίτηδες πάνω στον Όσκαρ Πέρες, που διαδήλωνε στην Πλατεία Αξιοπρέπειας και την ίδια ώρα τον ρίχνει πάνω σε ένα δεύτερο, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και από τα δύο οχήματα μαζί.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές τρέχουν να τον σώσουν από τα δύο οχήματα και αν τον απομακρύνουν από το σημείο, πετώντας πέτρες στις αύρες.

 

Σοκαρισμένοι οι δημοσιογράφοι από το Κανάλι Πρένσα (Τύπος) που μετέδιδε σε απ’ ευθείας σύνδεση από εκείνο το σημείο, ζήτησαν πολιτικές ευθύνες. Σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στην κλινική Λας Κόντες με τέσσερα κατάγματα στη λεκάνη, εσωτερική αιμορραγία και ρήξη της ουροδόχου κύστης.

«Ο γιός μου ο Οσκαρ συνετρίβη επίτηδες και βίαια από δύο αύρες. Είναι θαύμα το ότι ζει. Αυτή η βαρβαρότητα που επιβάλλει η χιλιανή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει!», δήλωσε η μητέρα του, Μάρτα Κορτές.

Η επίθεση στον Όσκαρ Πέρες από τις δύο αύρες ήταν το αποκορύφωμα του οργίου αστυνομικής καταστολής και βίας που εξαπέλυσε την Παρασκευή η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα με την εντολή «μηδενικής ανοχής στους διαδηλωτές» στην προσπάθεια «να εκδιωχθούν από την πλατεία».

Σύμφωνα με χιλιανά μέσα ενημέρωσης, ένας εκ των οδηγών των στρατιωτικών οχημάτων, ο Mauricio Carrillo Castillo κλήθηκε σε απολογία, υποστηρίζοντας ότι δεν είδε τον διαδηλωτή, ενώ καταδικάστηκε μόνο για το έγκλημα σοβαρών τραυματισμών, με το δικαστήριο να του απιβάλει  μόνο το προληπτικό μέτρο της παρουσίας κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα και 150 ημέρες αργία για τη διερεύνηση της υπόθεσης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Πηγή: 3pointmagazine.gr με πληροφορίες από teleSUR, laizquierdadiario.cl