Χαμογελάτε... είναι υποχρεωτικό!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ανακοίνωση της Περιφερειακής Διευθύντριας καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «My Market» προς τους εργαζομένους από τους οποίους απαιτεί να χαμογελούν ....επειδή έχουν δουλειά και επειδή πληρώνονται στην ώρα τους. Ακόμη, όπως λέει αυτοί που παίρνουν 300 ευρώ θα πρέπει επίσης χαμογελούν γιατί «το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο»!

Η Περιφερειακή Διευθύντρια εκτός του ότι απαριθμεί «κάποιους λόγους για να χαμογελάτε, για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν», ξεκαθαρίζει ότι «ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα της έρευνας του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στο μήνα».

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το γεγονός, το οποίο στη συνέχεια και καταδίκασε ως ατυχές.

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

  • Επειδή έχετε δουλειά

  • Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

  • Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

  • Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

  • Επειδή πληρώνεστε για αυτό

  • Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

  • Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

 

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

.....

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων»

H εταιρεία MY MARKET έκανε λόγο για «ατυχές περιστατικό» και το απέδωσε σε πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπαλλήλου, αφού όπως σημείωσε «τέτοιες κινήσεις δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία της εταιρείας».

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: Χαμογελάμε για άλλους λόγους

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων απαντάει με δικιά της ανακοίνωση στην ανακοίνωση της Διευθύντριας του My Market δηλώνοντας ότι: «Χαμογελάμε για άλλους λόγους» και εξηγώντας τα εξής: «είμαστε οι πολλοί, εμείς που παράγουμε, εμείς που γεμίζουμε τα ράφια, εμείς που δουλεύουμε τα καταστήματα. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα.
Δεν είμαστε μόνοι, εμείς και τα προβλήματά μας. Έχουμε τους συναδέλφους μας, που δουλεύουμε δίπλα- δίπλα, στο ίδιο μαγαζί, στα δίπλα καταστήματα, το σωματείο μας, που είναι φτιαγμένο από ανθρώπους σαν εμάς και όχι από διευθυντάδες και εργοδότες
Αν το πάρουμε απόφαση, αν καταλάβουμε πόση δύναμη έχουμε όταν είμαστε οργανωμένοι, μπορούμε να τα σαρώσουμε όλα, να εξασφαλίσουμε ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, και όχι τις ανάγκες της επιχείρησης, για περισσότερο κέρδος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων

«Δεν φτάνει στα αφεντικά μας το ότι μας καταδικάζουν σε μια ζωή μίζερη, πιεστική, με μισθούς πείνας και με το φόβο της απόλυσης ή της μη ανανέωσης καθημερινό, τώρα μας επιβάλουν και να είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό.
    Πρέπει να χαμογελάμε που έχουμε δουλειά, και πληρωνόμαστε με 300€, που επένδυσε η επιχείρηση για να μεγαλώσει τα κέρδη της, και που έχουμε καλές προσφορές. Πρέπει να χαμογελάμε γιατί οι εργοδότες μας μας κάνουν ψυχανάλυση και ακούν τα προβλήματά μας, και επειδή πληρωνόμαστε στην ώρα μας. Σε λίγο θα μας επιβάλουν να χαμογελάσουμε αν μας απολύσουν, αφού μας προσφέρουν την ευκαιρία για μια ακόμα μαγευτική περιπέτεια εργασιακής περιπλάνησης!!!
    Άρα:
Αν και δουλεύεις χωρίς ανάσα, από πόστο σε πόστο, με ρυθμούς που μπορούν να σε τρελάνουν
Αν και έχεις συνέχεια πάνω από το κεφάλι σου διευθυντάδες και προϊστάμενους να σου λένε «πιο γρήγορα»,
Αν και τα λεφτά δεν σου φτάνουν για να πληρώσεις τους λογαριασμούς στο σπίτι, για να βγεις μια βόλτα, για να πιείς ένα καφέ
Εσύ πρέπει να χαμογελάς, να είσαι χαρούμενος με τα λίγα, να μην  μιλάς, να είσαι υπάκουος και με χαμηλωμένο το κεφάλι. 
Άλλωστε θα ελεγχθείς και θα αξιολογηθείς για το χαμόγελό σου από τα... λαγωνικά «μυστικούς επισκέπτες», που θα ρουφιανέυουν τους εργαζόμενους που δεν φοράνε χαμόγελο.
Και όλα αυτά είναι εντολές της περιφερειακής διευθύντριας λειτουργίας καταστημάτων, η οποία φιγουράρει στον κατάλογο ψηφισάντων ενός ψευτοσωματείου που έφτιαξαν τα αφεντικά μας, γεμάτο από διευθυντές, ώστε να μας πάρουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Συνάδελφοι, πρέπει να χαμογελάμε αλλά για άλλους λόγους!
Χαμογελάμε γιατί:
Είμαστε οι πολλοί, εμείς που παράγουμε, εμείς που γεμίζουμε τα ράφια, εμείς που δουλεύουμε τα καταστήματα. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα.
Δεν είμαστε μόνοι, εμείς και τα προβλήματά μας. Έχουμε τους συναδέλφους μας, που δουλεύουμε δίπλα- δίπλα, στο ίδιο μαγαζί, στα δίπλα καταστήματα, το σωματείο μας, που είναι φτιαγμένο από ανθρώπους σαν εμάς και όχι από διευθυντάδες και εργοδότες
Αν το πάρουμε απόφαση, αν καταλάβουμε πόση δύναμη έχουμε όταν είμαστε οργανωμένοι, μπορούμε να τα σαρώσουμε όλα, να εξασφαλίσουμε ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, και όχι τις ανάγκες της επιχείρησης, για περισσότερο κέρδος.

Να ξέρουν οι εργοδότες, να ξέρουν και οι ρουφιάνοι τους, τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων: 
Όταν θα βλέπετε τους εμποροϋπάλληλους να χαμογελούν καλύτερα να φοβάστε!»