Γιατροί Χανίων: «Ενώ η κυβέρνηση είχε 5 ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αναλώθηκε σε χειροκροτήματα»

Μήνυμα προς τους πολίτες στέλνου οι γιατροί των Χανίων τονίζοντας ότι ενώ πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος να προετοιμάσει η κυβέρνηση το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, δεν υπήρξε πολιτική βούληση.

Συγκεκριμένα ΕΓΕΣΥΧ αναφέρει ότι ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5000, το υπουργείο υγείας τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 σε πανελλαδικό επίεπδο. Οι κλίνες ΜΕΘ από 560 έγινε μόλις 720 ενώ διακηρυγμένος στόχος ήταν να γίνουν 1.200 και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Χανίων διαφημίζονται οχτώ νέες κλίνες που προς ώρας δε λειτουργεί καμία. Οι γιατροί κάνουν έκκληση για δεύτερη φορά στους πολίτες να μην προσέρχονται στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς σοβαρό λόγο. «Προστατέψτε ως συνοδοί τους υπόλοιπους ασθενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας αυστηρά το επισκεπτήριο.Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων.Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων θα δώσουν τη μάχη τους όπως πάντα, μια μάχη που για να μη γίνει άνιση χρειάζεται τη συμμέτοχη όλων μας».

Ολόκληρη ανακοίνωση των γιατρών στα Χανιά:

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και προτεραιότητα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, η ΕΓΕΣΥΧ  νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει για τον υπαρκτό κίνδυνο εξάπλωσης του  Covid-19 στο νομό μας. Η νόσος είναι εδώ και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιπλοκές της μπορεί να είναι απρόβλεπτες στον κάθε ένα από εμάς και το περιβάλλον του.Τα μέτρα προφύλαξης είναι γνωστά και οφείλουμε να τα τηρούμε χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις.Πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας, το Εθνικό  Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε όπως διαφημιζότανστις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας.

  • Ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5000, το υπουργείο υγείας 4 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως!
  • Ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1200…έγιναν 720. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Χανίων διαφημίζονται 8 νέες κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων προς ώρας δε λειτουργεί καμία!
  • Ενώ η κυβέρνηση είχε 5 ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αναλώθηκε σε χειροκροτήματα, προσλήψεις-μπαλώματα συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και δραματικές εκκλήσεις στο φιλότιμο του λαού το οποίο μετουσιώθηκε σε «εμβόλιο».

Πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε πολιτική βούληση.

Κάνουμε έκκληση για δεύτερη φορά να μην προσέρχεστε στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς σοβαρό λόγο. Προστατέψτε ως συνοδοί τους υπόλοιπους ασθενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας αυστηρά το επισκεπτήριο.Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων.Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων θα δώσουν τη μάχη τους όπως πάντα, μια μάχη που για να μη γίνει άνιση χρειάζεται τη συμμέτοχη όλων μας.