Φωτιά ξέσπασε, στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα, στον Όλυμπο.

Φωτιά ξέσπασε, νωρίτερα σήμερα, στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα, στον Όλυμπο.

Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών και τις ρίψεις από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί πάρα πολύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Αλέξης Λιάμος.

 Ωστόσο, όπως εξήγησε, είναι αδύνατη η προσέγγιση στο σημείο από πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΟΔ.

Το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφυγε από την περιοχή για ανεφοδιασμό και θα επιστρέψει και για άλλες ρίψεις, σημείωσε ο κ. Λιάμος, επισημαίνοντας πως υπάρχουν παρατηρητές σε δύο σημεία για τυχόν αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου.

 Τη φωτιά εντόπισε ο αγωγιάτης Στάθης Τριανταφυλλίδης και άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και τα καταφύγια "Σπήλιος Αγαπητός", Πετρόστρουγκας και Πριόνια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΔ.

 Δύο μέλη της ΕΟΔ και ο διαχειριστής του καταφυγίου στα Πριόνια Δημήτρης Κυρίτσης λειτούργησαν ως παρατηρητές και συνεργάστηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με σκοπό να κατευθυνθεί το ελικόπτερο στο εξαιρετικά δύσβατο σημείο, όπου ξέσπασε η φωτιά. Οι συντεταγμένες για την εστία της φωτιάς δόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, μέσω του ραδιοδικτύου της, για τον άμεσο εντοπισμό της από το ελικόπτερο.

Επίσης, σε ετοιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται 10μελές πλήρωμα της ΕΟΔ για να συνδράμει εφόσον χρειαστεί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ