Φασιστική επίθεση στον Πειραιά καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής έξω από το 3ο Λύκειο Πειραιά στα μέλη και τους φίλους της καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηλιτεύοντας τη στάση της αστυνομίας η οποία αντί να συλλάβει τους φασίστες συνέλαβε μέλη της οργάνωσης μεταξύ αυτών και τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά" Θανάση Διαβολάκη.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια παρέμβασης του περιφερειακού σχήματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική έξω από το 3ο Λύκειο στον Πειραιά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι η «επίθεση δεν ήταν τυχαία, καθώς το πρωί οι χρυσαυγίτες που βρέθηκαν στο σχολείο είχαν "σταμπάρει" τα μέλη της, έφυγαν και επέστρεψαν με συγκροτημένο τάγμα εφόδου 15 ατόμων για να επιτεθούν». «Προσπάθησαν να επιτεθούν στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους υποψήφιους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και απείλησαν ότι "θα βγουν μαχαίρια", "θα περάσουν οι εκλογές και θα δείτε τι θα πάθετε", "θα σας σκοτώσουμε"» σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέροντας ότι επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου ήταν ο γνωστός χρυσαυγίτης Γ. Δεμέστιχας, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Πειραιά.

Παράλληλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας αναφέροντας ότι «τα αστυνομικά όργανα που έσπευσαν επί τόπου φρόντισαν να συλλάβουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και αυτούς που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, δηλαδή την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Τίνα Μαύρου και τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά" Θανάση Διαβολάκη και τους μετέφεραν στο ΑΤ Καμινίων».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο Θ. Διαβολάκης έχει αφεθεί ελεύθερος.

«Καταγγέλλουμε την επίθεση των φασιστών και την πλήρη συμπαιγνία τους με το αστυνομικό τμήματα Καμινίων. Είναι προφανές ποιος κάνει πλάτες στους φασίστες και για ποιο λόγο αισθάνονται τόσο «άνετα» τα μέλη της ΧΑ να οργανώνουν τραμπούκικες επιθέσεις. Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη και αν δεν συλληφθούν άμεσα οι τραμπούκοι φασίστες και στην περίπτωση σύλληψης των συντρόφων μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.