Φασιστικές επιθέσεις σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του «συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία»

Επιθέσεις εναντίον φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου μπροστά στην Βουλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φασιστική επίθεση δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ Κώστας Νταντάμης ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Η ομάδα που του επιτέθηκε του έκλεψε τον εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με το omniatv.com επίθεση δέχθηκε και ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι όταν ομάδα φασιστών με κουκούλες τον αγνώρισε ως συνεργάτη στο ντοκιμανταίρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση». Τον χτύπησαν, τον ανάγκασαν να διαγράψει τα αρχεία από το κινητό του και του κατέστρεψαν το δημοσιογραφικό μαγνητόφωνό του.

Φασιστική επίθεση δέχθηκε και ο φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης. 

 

 

Στο #συλλαλητηριο χτύπησαν και έδειραν φωτορεπόρτερ.
Σοκάρει η μαρτυρία του για τους φασιστες που του επιτέθηκαν και τον έκλεψαν.
Μ αυτούς συναγελαζεστε.
Αυτή την δημοκρατία θέλετε κύριοι της #ΝΔ_ξεφτιλες που διοργανώσαμε αυτό το #συλλαλητήριο pic.twitter.com/maF5h1llvd

— Marka (@Marka20963539) 20 Ιανουαρίου 2019

Δολοφονική επίθεση καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ. Τα στοιχεία των συναδέλφων είναι στην διάθεση του ΔΣ αλλά δεν αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία για ευνόητους λόγους.

«Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.

Στην έρευνα των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι» τονίζει η ΕΦΕ σε ανακοίνωσή της.

Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας.