Φασίστες βεβήλωσαν μνημείο εκτελεσθέντων αντιστασιακών στην Ξηροκρήνη

Την βεβήλωση του μνημείου των εκτελεσθέντων αντιστασιακών στην Ξηροκρήνη από φασίστες καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σαν σήμερα, εξήντα εννιά χρόνια πριν, στις 15 Μαΐου 1941, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη η “Ελευθερία” η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην Ελλάδα, μόλις ένα μήνα μετά την κατάληψη της χώρας από τους ναζί.

Μια μέρα σαν τη σημερινή και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στην ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό, άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο των εκτελεσθέντων αντιστασιακών στις 11 Μαΐου 1944, που βρίσκεται στην περιοχή Καΐστρι στην Ξηροκρήνη.

Ως γνήσιοι απόγονοι των συνεργατών του κατακτητή, οι άγνωστοι νοσταλγοί του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού, προέβησαν σε μία πράξη βανδαλισμού -από εκείνες που γνωρίζουν πολύ καλά- ξηλώνοντας από το μνημείο τα ονόματα των νεκρών! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την καταστροφή του μνημείου και καλεί για μια ακόμη φορά σε εγρήγορση, συσπείρωση και ενότητα τον δημοκρατικό κόσμο απέναντι στη φασιστική απειλή».