Ευ. Βενιζέλος:Η Ελλάδα έχει διαβεί τα 2/3 της κρίσης

Περνάω δύσκολα τα τελευταία χρόνια

 

Τα δύο τρίτα της κρίσης έχει διαβεί η Ελλάδα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Independent δηλώνει ότι η προσωπική του ζωή τα τελευταία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Ωστόσο όπως λέει η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανέβει. 

«Η Ελλάδα έχει διαβεί τα δύο τρίτα της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανεβεί», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent.

Στη συνέντευξη με τίτλο  «Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Ελληνας που έβαλε το χέρι του στη φωτιά, αλλά ακόμη αισθάνεται το κάψιμο» ο Ευ. Βενιζέλος λέει συγκεκριμένα:

«Η προσωπική μου (πολιτική) ζωή τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης.Αλλά απέναντι σε μία θλιβερή κατάσταση η απάντηση είναι πάντα ιστορικού, όχι προσωπικού, χαρακτήρα. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ορισμένα ιστορικά καθήκοντα, να διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο».

Σχετικά με το διάστημα που εκτιμά ότι θα διαρκέσει η κρίση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι «Η επίσημη απάντηση είναι ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη το εν τρίτον της κρίσης...Εχουμε (αφήσει) πίσω μας τα δύο τρίτα» ενώ η «ανεπίσημη»  είναι σύμφωνα με τον ίδιο η εξής: «Η πραγματική απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους... για να αναζωογονήσουμε, να ανατάξουμε την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ». 

Επίσης δηλώνει ότι μετά από τη λήψη επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και με την ανεργία στο 60% «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βοήθεια για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όχι άλλες δημοσιονομικές περικοπές και επίσης χρειαζόμαστε νέο κύμα απευθείας ξένων επενδύσεων την Ελλάδα, για να δοθεί νέα ώθηση».

Τέλος ο Ευ. Βενιζέλος αποδέχεται την άποψη σχολιαστών για την αποτυχία των παραδοσιακών μεγάλων κομμάτων να προσελκύσουν τους νέους λέγοντας ότι «Πρέπει να μιλήσουμε για την ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών, την ευθύνη της δικαιοσύνης, την ευθύνη του ιδιωτικού μας τομέα, την ευθύνη της περιφερειακής διοίκησης. Πρόκειται για πολλών ειδών ευθύνη»