Ευ. Βενιζέλος: Με τον Α. Σαμαρά έχουμε κοινές επιδιώξεις

Ίδιες επιδιώξεις και αγωνίες έχει ο Ευ. Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά σύμφωνα με δηλώσεις του πρώτου στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το Πρώτο Θέμα. Σχετικά με την  συνεργασία του με τον Αντ. Σαμαρά ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε  «Έχουμε την ίδια αγωνία και την ίδια επιδίωξη: να βγει η πατρίδα οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη. Αυτό δεν αναιρεί τις διαφορετικές πολιτικές μας ταυτότητες».

Ο Ευ. Βενιζέλος απέκλεισε  τα σενάρια για νέες μειώσεις σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και νέο ψαλίδισμα των συντάξεων, καθώς όπως είπε, ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα αντέχουν περαιτέρω επιβαρύνσεις.Σημείωσε επιπλέον πως τώρα είναι η ώρα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κινητικότητα αναγκαία θεσμική διαδικασία, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού του δημοσίου και την εξισορρόπηση μεταξύ τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού και υφισταμένων κενών σε άλλες υπηρεσίες. «Κινητικότητα δε σημαίνει ούτε αμφισβήτηση της αξίας του υπαλλήλου, ούτε απόλυση» δήλωσε.

Σχετικά με το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί και να τεθεί σε κίνδυνο η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού.