Έξω ο Μιχαλολιάκος από το Παλαιό Φάληρο

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης καλούν στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής διαμαρτυρόμενα για εκδήλωση με ομιλητή τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα (Δευτέρα) η περιφερειακή παράταξη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται με τον τίτλο «Ελληνική Αυγή», πραγματοποιεί εκδήλωση με ομιλητή τον υπόδικο αρχηγό της Μιχαλολιάκο στην Αγ. Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο, στα σύνορα με τη Νέα Σμύρνη.

Με αφορμή τη νέα αυτή προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας των νεοναζί στις γειτονιές των νοτίων, τα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής (ΕΛΜΕ Σύλλογος ΠΕ) εκφράζουν για ακόμη μία φορά τη σαφή τοποθέτησή τους ότι οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες, οι ιδέες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με όποιο μόρφωμα κι αν εκπροσωπούνται, είναι ανεπιθύμητες στην περιοχή. Η προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη την κοινωνία.

Θα προστατεύσουμε τους μαθητές από το δηλητήριο του μίσους

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι «θα προστατέψουμε τους μαθητές μας από το δηλητήριο της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, τον ναζισμό και τις πρακτικές του» και τονίζουν ότι «με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του φασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας».

Παράλληλα καλούνται οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων, τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τη νέα φασιστική πρόκληση.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Πηγή: efsyn.gr