ΑΤ Εξαρχείων: “H άνωθεν εντολή μας είναι να πατάξουμε το πολιτικό έγκλημα, όχι το ποινικό”

Την παραδοχή ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ως προτεραιότητα την πάταξη του «πολιτικού και κοινωνικού εγκλήματος και όχι του ποινικού» καταγγέλλει το ΜΕΡΑ25 καλώντας  τα κυβερνητικά στελέχη «να ομολογήσουν επιτέλους χωρίς άλλοθι και μάσκες το πασιφανές: ότι η «ανομία» είναι ένα κενό νοήματος φύλλο συκής που κρύβει την ανάγκη μιας αυταρχικής δεξιάς να εξαφανίσει απ’ τον ιστορικό χάρτη τα Εξάρχεια του Άσιμου, της Κατερίνας Γώγου, του Κύρκου, του Καλαϊτζή, των δεκάδων εκδοτικών και τυπογραφείων, των δομών αλληλεγγύης, της σκέψης και της αμφισβήτησης και να τα παραδώσει σε εξευτελιστικές τιμές σε κινέζους επενδυτές και airBnB τουρίστες».

Η παραδοχή αυτή έγινε από τον διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων ο οποίος το Σάββατο σε εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, τόνισε ότι «ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να παταχθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, και μετά το ποινικό».

Την συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχαν ζητησει οι κάτοικοι των Εξαρχείων στα πλαίσια προγραμματισμένης διαμαρτυρίας με αφορμή την ανενόχλητη δράση συμμορίας στην περιοχή της οδού Καλλιδρομίου. τονίζοντας πως εδώ και έναν μήνα «ο υπουργός έχει πει πως με κατοίκους των Εξαρχείων δεν μιλάει». Οι κάτοικοι τελικά συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος για κάποια αλλαγή σχεδιασμού. 

«Να υπενθυμίσουμε ότι στην οδό Καλλιδρομίου είναι μόνιμα τοποθετημένες ομάδες των ΜΑΤ επιφορτισμένες να φυλάνε… τα τούβλα από τις χτισμένες εισόδους καταλήψεων που άδειασαν στα πλαίσια της εκστρατείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πατάξει όχι «την ανομία» όπως ήταν το επίσημο αφήγημα, αλλά να αλώσει συμβολικά ένα ολόκληρο πλέγμα από δομές αλληλεγγύης, κοινωνικής δράσης και προστασίας ευάλωτων συνανθρώπων με το πρόσχημα της παράνομης κατάληψης κτιρίων» σημειώνει το ΜΕΡΑ25 στην ανακοίνωσή του.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Αν ένας καλοπροαίρετος πολίτης είχε κάποια αμφιβολία για το τι ακριβώς επιδιώκει ο Χρυσοχοϊδης στα Εξάρχεια, αυτή εξανεμίστηκε σήμερα με τον πιο επίσημο τρόπο. Όπως δήλωσε διοικητής του ΑΤ Εξαρχείων σε εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, «ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να παταχθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, και μετά το ποινικό».

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια προγραμματισμένης διαμαρτυρίας των κατοίκων των Εξαρχείων με αφορμή την ανενόχλητη δράση συμμορίας στην περιοχή της οδού Καλλιδρομίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην οδό Καλλιδρομίου είναι μόνιμα τοποθετημένες ομάδες των ΜΑΤ επιφορτισμένες να φυλάνε… τα τούβλα από τις χτισμένες εισόδους καταλήψεων που άδειασαν στα πλαίσια της εκστρατείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πατάξει όχι «την ανομία» όπως ήταν το επίσημο αφήγημα, αλλά να αλώσει συμβολικά ένα ολόκληρο πλέγμα από δομές αλληλεγγύης, κοινωνικής δράσης και προστασίας ευάλωτων συνανθρώπων με το πρόσχημα της παράνομης κατάληψης κτιρίων.

Αν ο κύριος Χρυσοχοϊδης έχει μια ιδιαίτερη αλλεργία στις παράνομες καταλήψεις χώρων, τότε το «Mall” του κυρίου Λάτση, το γνωστό και ως «μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων», τον περιμένει με ανοιχτές πόρτες να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Αν η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιμένει ότι στόχος της είναι «η ανομία», τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι αυτό που ειπώθηκε σήμερα στο ΑΤ Εξαρχείων. Πρέπει να εξηγήσει αυτό που βλέπουν κάθε μέρα οι κάτοικοι της περιοχής: εμπόρους πρέζας και λαθραίων τσιγάρων και ληστές με μαχαίρια να δρουν ανενόχλητοι μπροστά στα μάτια βαριεστημένων ανδρών των ΜΑΤ που φυλάνε τσιμεντωμένα κτίρια.

Να ομολογήσουν επιτέλους χωρίς άλλοθι και μάσκες το πασιφανές: ότι η «ανομία» είναι ένα κενό νοήματος φύλλο συκής που κρύβει την ανάγκη μιας αυταρχικής δεξιάς να εξαφανίσει απ’ τον ιστορικό χάρτη τα Εξάρχεια του Άσιμου, της Κατερίνας Γώγου, του Κύρκου, του Καλαϊτζή, των δεκάδων εκδοτικών και τυπογραφείων, των δομών αλληλεγγύης, της σκέψης και της αμφισβήτησης και να τα παραδώσει σε εξευτελιστικές τιμές σε κινέζους επενδυτές και airBnB τουρίστες.

Στο βίντεο, ο κάτοικος της περιοχής Θεόδωρος Κοκκινάκης συνοψίζει τι ειπώθηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των κατοίκων με το διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων.