ΕΤΕΡ: Βήμα FM, ένα μικρό «MEGA» με ευθύνη Μαρινάκη

Στις 5 Μαρτίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη για ορισμό νέο Δ.Σ. στην εταιρεία που έχει το BΗΜΑ FM.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ κάνει λόγο για «επικίνδυνη συνήθεια από τους εργοδότες αυτής της λογικής να αποκτούν επιχειρήσεις ΜΜΕ και όταν πρέπει να πληρώσουν μισθούς των εργαζόμενων ή και το Δημόσιο να αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους καλυπτόμενοι πίσω από το μανδύα το νομικού προσώπου – εταιρείας».

«Φανερώνεται πως στην τριμερή με τον γενικό γραμματέα του υπ. Εργασίας ο εκπρόσωπος της Alter Ego (συμφερόντων Ευάγγ. Μαρινάκη) αναφερόμενος σε εντυπωσιακού ύψους χρέη λειτούργησε μάλλον παραπλανητικά. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι στην υπό συζήτηση αίτηση πουθενά δεν αναφέρονται υποχρεώσεις που αθροιστικά να δίνουν το ποσό των 5.700.000 ευρώ όπως τότε ισχυρίζονταν; Αντιθέτως ο Ευάγγ. Μαρινάκης κλείνει τον ΒΗΜΑ FM για χρέη 350.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τα δημόσια ταμεία μαζί με τους μισθούς των εργαζομένων και χωρίς να συζητήσει καν με αυτούς για τις απαιτήσεις τους!», σημειώνει η ΕΤΕΡ και συνεχίζει:

«Συγχρόνως, στην ίδια αίτηση, κατηγορείται ως μοναδικός υπαίτιος της κατάστασης ο Σταύρος Ψυχάρης και τα μέλη του Δ.Σ. που όμως η Alter Ego, ως σχεδόν αποκλειστικός μέτοχος (κατέχει το 99,75% των μετοχών) ποτέ δεν μετέβαλε από τον Αύγουστο του 2017 που τον απέκτησε. Μάλιστα, η ίδια η Alter Ego έχει κυνικά ομολογήσει τόσο στο υπουργείο και με έγγραφα ότι σκόπιμα αφήνει χωρίς νέο Δ.Σ. και καταστατικές διαδικασίες την «Βήμα FM Α.Ε.» , ώστε να μην υπάρξει εμφανής εμπλοκή των προσώπων που διοικούν και κατέχουν τις μετοχές της Alter Ego.

»Παρά ταύτα την αίτησή της προς το δικαστήριο, τη στηρίζει ακριβώς στα αντίθετα. Ταυτόχρονα όμως θέλει και ραδιόφωνο (!) παρά τα δηλωθέντα στην τριμερή, γι' αυτό και δεν ξεχνά να θυμίζει, στην αίτηση πτώχευσης, πως οι διακριτικοί τίτλοι «Βήμα fm» κτλ. είναι κατοχυρωμένοι από την εταιρεία Alter Ego. Δηλαδή ο Ευάγγ. Μαρινάκης τα θέλει όλα και μάλιστα χωρίς τις ευθύνες του μετόχου».