Εργαζόμενοι στη ΣΙΔΕΝΟΡ: «Συνεχίζουμε μέχρι την δικαίωση»-Παράνομες αλλά όχι καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις

Παράνομες όχι όμως και καταχρηστικές κρίθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που κάνει το σωματείο σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου της 24ης Ιουλίου οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Οι τυπικοί λόγοι αφορούν την μη μη έγκαιρη (προ 24 ωρών) προειδοποίηση, ότι δεν προσδιορίστηκαν αναλυτικά (με ονόματα και ειδικότητες) τα άτομα που αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας κ.α.

Όπως αναφέρει ακόμη το σωματείο ως προς αυτό, «αποτελεί μέγιστη υποκρισία η στάση της εταιρείας, μιας και η ίδια υποχρεούται, σύμφωνα με τον νόμο,να αναγράφονται τα ονόματα στο οργανόγραμμα, πράγμα που ζητάει το Σωματείο τα τελευταία 15 χρόνια και πότε δεν έχει πάρει!»

Κατά τα άλλα, όπως συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το σωματείο, κατέπεσε όλο το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου (χρηματικές απαιτήσεις και πρόστιμα, δικαστικά έξοδα, απαγόρευση κινητοποιήσεων για το μέλλον).

«Η απόφαση του δικαστηρίου μας γεμίζει αισιοδοξία, καθώς ακόμα κι όταν αυτοί που αρνούνται να δούν τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και κωφεύουν επιδεικτικά, υπάρχει η δυνατότητα να στραφούν στον διάλογο και την λύση του προβλήματος, με την υπογραφή μιας δίκαιης ΣΣΕ που είναι ο μόνος σκοπός μας. Συνεχίζουμε μέχρι την δικαίωση».

Δείτε ακόμη: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη ΣΙΔΕΝΟΡ-Εκδικάστηκε η αγωγή της εργοδοσίας