in ,

Εργάτες στην Τυνησία απομονώνονται σε εργοστάσιο κατασκευάζοντας μάσκες

Εργάτες στην Τυνησία απομονώνονται σε εργοστάσιο κατασκευάζοντας μάσκες

Στην Τυνησία, 150 άτομα, κυρίως γυναίκες, έχουν απομονωθεί σε ένα εργοστάσιο για ένα μήνα με σκοπό να κατασκευάσουν προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μάσκες, για να βοηθήσουν τη μάχη της χώρας τους ενάντια στον κορονοϊό.

Πηγή: france24

Λόγω αυστηρών μέτρων προστασίας για την αποφυγή της επιμόλυνσης με τον Covid-19, οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να επισκεφθούν το εργοστάσιο της Consomed, όπου εργάζονται, σιτίζονται και κοιμούνται 110 γυναίκες και 40 άντρες (μαζί με ένα γιατρό, μάγειρες και τον διευθυντή).

«Είμαστε οι μόνοι που παράγουμε μέσα προστασίας για τα νοσοκομεία της Τυνησίας», δήλωσε στο AFP μέσω βιντεοκλήσης ο Hamza Alouini, διευθυντής της εταιρίας.

«Επέλεξα να απομονώσω την εταιρία ως μέτρο προφύλαξης, επειδή θα είναι καταστροφικό αν μπει ο ιός στο εργοστάσιο».

Οι εγκαταστάσεις 5.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκονται σε μια κατα βάση αγροτική περιοχή νότια της πρωτεύουσας Τύνιδας και είναι ο βασικός προμηθευτής της χώρας με μάσκες, σκούφους, αποστειρωμένες στολές και άλλα μέσα ατομικής προστασίας.

Είμαστε καταβεβλημένοι από τη ζήτηση, είπε ο Alouini, και αγωνιζόμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες των νοσοκομείων. Όλες οι παραδόσεις περνούν από μια διαδικασία απολύμανσης, πρόσθεσε.

Μέσα ενημέρωσης στην Τυνησία αναφέρουν ότι πολλές υγειονομικές εγκαταστάσεις έχουν αναγκαστεί να σταματήσουν τη λειτουργία τους ή να βάλουν το προσωπικό σε καραντίνα έπειτα από άμεση απροστάτευτη επαφή με ασθενείς του Covid-19.

Οι αρχές της χώρας έχουν καταγράψει 173 κρούσματα του νέου κορονοϊού από τις αρχές Μαρτίου, με πέντε θανάτους.

«Βοηθάμε ο ένας τον άλλον» είπε στο AFP σε βιντεοκλήση η Khaoula, υπάλληλος της εταιρίας. «Όταν κάποιος δε νιώθει καλά προσπαθούμε όλοι να του ανεβάσουμε το ηθικό».

Η εταιρία δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίζονται εργάτες κρατώντας βαλίτσες να μπαίνουν στο εργοστάσιο, μετά την αναγκαία θερμομέτρηση. Κάποιοι από τους εργαζομένους αποφάσισαν να μη μπουν σε απομόνωση λόγω οικογενειακών ή άλλων υποχρεώσεων.

«Ο σύζυγος και η κόρη μου είναι οι πρώτοι που με υποστηρίζουν. Είμαστε όλοι πολύ αποφασισμένοι», συμπλήρωσε η Khaoula. Η εργάσιμη μέρα ξεκινάει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, πρόσθεσε, λέγοντας ότι «μας κάνει να νιώθουμε σαν στρατιώτες» στην υπηρεσία των υγειονομικών.

Το ωράριο είναι 8ωρο και πολλοί ζητούν να κάνουν και πληρωμένες υπερωρίες, σύμφωνα με τον Alouini. Υπάρχουν ξεχωριστοί κοιτώνες για τους άντρες και τις γυναίκες, καθώς και χώρος για να παίζουν ποδόσφαιρο, χαρτιά και να ξεκουραστούν, είπε. Αλλά, πρόσθεσε, το εργοστάσιο θα μπορεί να συνεχίσει έτσι μόνο για ένα μήνα.

Η εταιρία πουλάει μάσκες στο δημόσιο σε τιμές συμφωνημένες πριν από την πανδημία και δεν έχει τα κεφάλαια για να συνεχίσει την κοστοβόρα διαδικασία. Επίσης, η απομόνωση μπορεί να έχει αντίκτυπο στο ηθικό του προσωπικού, είπε ο Alouini.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγκληματεί η κυβέρνηση κλείνοντας δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Του Θοδωρή Ζδούκου

Επικοινωνιακό παιχνίδι Ζέρβα-Τζιτζικώστα με το κλείσιμο της Νέας Παραλίας