Επτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν-Αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη 17 Γενάρη από τη ρατσιστική εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

Οι δύο χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν μεν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, όμως το Εφετείο  κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς και επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών στους δύο χρυσαυγίτες δολοφόνους.  

Οι δύο τους είναι κατηγορούμενοι και στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα ο Χρ. Στεργιόπουλος απολογούμενος στη δίκη περιέγραψε τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν ως «ένα περιστατικό της στιγμής» κατά το οποίο μαχαίρωσε έξι φορές «με αδύναμα χτυπήματα μόνο για να τον ενοχλήσει» αναφέροντας ότι ο Λουκμάν ήταν αυτός που τους επιτέθηκε πρώτος.

Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, πως ούτε ο ίδιος ούτε ο συγκατοιγορούμενός του, Χρήστος Στεργιόπουλος, που μαχαίρωσε στην καρδιά τον 27χρονο, αντιλήφθηκαν ότι ο Λουκμάν είχε τραυματιστεί βαριά, ώστε να καλέσουν ασθενοφόρο, ενώ ισχυρίστηκε πως «δεν ήθελαν να το κάνουν».

Με αφορμή την συμπλήρωση των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα διοργανώνουν απόψε στα Πετράλωνα αντιφασιστική διαδήλωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα.

Η ΚΕΕΡΦΑ στο κάλεσμά της για τη διαδήλωση τονίζει ότι η μάχη «που έχουμε να δώσουμε είναι διπλή. Από τη μία να καταδικαστεί σε ισόβια η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν και τα τελευταία γραφεία τους. Η δίκη είναι στη τελική της ευθεία και η παρέμβαση του κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή απόφαση. 7 χρόνια μετα τη δολοφονία του Λουκμάν, καταφέραμε η Χρυσή Αυγή να είναι εκτός βουλής και η πόρτα της φυλακής να είναι ανοιχτή. Κι απ' την άλλη παλεύουμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού, απαιτώντας νομιμοποίηση και χαρτιά σε κάθε μετανάστη, δικαίωμα ψήφου και κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων».

Σε αγώνα «ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει, για τον Παύλο Φύσσα, τον Petrit Zifle, τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για όλες εκείνες που δεν θα μάθουμε ποτέ το όνομά τους» καλεί επίσης στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και πλήθος άλλων αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς.