Επίθεση μέλους του Ιερού Λόχου σε δημοτικό σχολείο των Συκεών καταγγέλλει το ΚΚΕ

Επίθεση ακροδεξιού, μέλους του Ιερού Λόχου εναντίον μελών του ΚΚΕ και γονέων έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο Συκεών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.

Η επίθεση έγινε την ώρα που τα μέλη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων γονείς παιδιών του σχολείου, μοίραζαν ανακοινώσεις που καλούσαν σε προγραμματισμένη εκδήλωση για την επέτειο των 20 ετών από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος άνδρας, που είναι και γονέας παιδιού του σχολείου και που φορουσε μπλούζα της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος» επιτέθηκε αρχικά σπρώχνοντας μία 65χρονη γυναίκα μέλος του ΚΚΕ ενώ στη συνέχεια μπήκε μαινόμενος στο προαύλιο του σχολείου κατά τη διάρκεια της προσευχής εκτοξεύοντας βρισιές εναντίον του διευθυντή και εκπαιδευτικών του σχολείου που "αφήνουν τα κουμμούνια να μοιράζουν φυλλάδια έξω από το σχολείο". Η ένταση σταμάτησε μόνο αφότου ήρθε η αστυνομία την οποία κάλεσε ο διευθυντής του σχολείου. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο alterthess.gr η Κατερίνα Καστρίδου, πρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων του σχολείου, υπάρχει μία ομάδα γονέων που συνεχώς δημιουργεί προβλήματα και φαίνεται ότι την ενοχλεί η διακίνηση των ιδεών. «Θέλουν να διακινούνται μόνο οι δικές τους ιδέες» δήλωσε η κα Καστρίδου. Μάλιστα πρόκειται για τους ίδιους γονείς που πριν λίγο διάστημα προσπάθησαν να την διαγράψουν από το Δ.Σ.  επειδή δεν συμφωνούσαν με δράσεις που ανέπτυσσε αυτό και αφορούσαν σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους απεργούς της «Κόκα Κόλα» κ.α

«Τα μέλη του ΚΚΕ μοίραζαν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ανακοινώσεις με αντι-ΝΑΤΟικό και αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, κάτι το οποίο όπως φαίνεται εξόργισε το φασίστα, ο οποίος τους επιτέθηκε, σπρώχνοντας και προπηλακίζοντας ακόμα και γυναίκες!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

«Αυτό που πραγματικά τους ενόχλησε είναι η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις επεμβάσεις του. Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από τους φασίστες που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη πατρίδα, αλλά για το ξεπούλημά της στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες όχι μόνο δεν βγάζουν άχνα, αλλά επιτίθενται και σε όποιον παλεύει ενάντια σε αυτό», τονίζει η οργάνωση και καταλήγει: «Στις Συκιές, που έχουν ποτιστεί με το αίμα τόσων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες. Γιατί «όποιος συνηθίζει τη μορφή του τέρατος, γίνεται ίδιος με αυτό»».