Επιστολή κατοίκου της Παπάφη προς τους γείτονες της: Εμπρός λοιπόν, εσύ και το Ι.Χ σου

Με ένα κείμενο που έστειλε στο alterthess.gr απαντά μια κάτοικος της περιοχής Παπάφη στους αντιδρώντες γείτονες της σε σχέση με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην περιοχή.

Ολόκληρο το κείμενο:

«Αγαπητέ γείτονα,

Διάβασα με πολύ προσοχή την ανακοίνωση που κυκλοφόρησες, εναντίον της προοπτικής να αποκτήσει η Παπάφη ποδηλατόδρομο.

Που λες, γείτονα, την ξέρω πολύ καλά την περιοχή, εδώ μεγάλωσα κι εδώ κατοικώ.      Ξέρω ότι είναι πυκνοκατοικημένη κι έχει έντονο πρόβλημα στάθμευσης, πρόβλημα που αφορά όμως όλη την πόλη κι όχι την περιοχή της Παπάφη μόνο. Θα ήμουν κι εγώ ίσως στο πλευρό σου, κι ας κυκλοφορώ με ποδήλατο κυρίως, γιατί δεν είναι καλή ιδέα να μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης.

Δεν μπορώ όμως να συνταχθώ μαζί σου. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν θεωρείς ότι είναι πρόβλημα που η Καυταντζόγλου στο ρεύμα κυκλοφορίας που οδηγεί προς την Τούμπα, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ένα απέραντο συνεργείο αυτοκινήτων που έχει μετατρέψει τον δρόμο σε parking., καταλαμβάνοντας κάθε σπιθαμή του οδοστρώματος. Αν διεκδικούσες την αναστολή της άδειας λειτουργίας τους σε κατοικημένη περιοχή, τότε ίσως να ήμουν μαζί σου. Εσένα όμως σε νοιάζει μάλλον περισσότερο το αν και πως θα μπορούν να παρκάρουν μπροστά στην επιχείρησή σου οι πελάτες, κι ας είναι και σε τρίδιπλη σειρά. Εξάλλου, οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες είναι λίγοι και λίγες και ίσως και λίγο ψώνια.

Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια που ζω στην περιοχή δεν είδα να σου καίγεται καρφί για το ότι δεν προβλέπονται θέσεις στάθμευσης για το Θεαγένειο  Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Δε σου κάηκε καρφί, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται, για το θέαμα ανθρώπων που η αρρώστια τους λιώνει, χωρίς μαλλιά πολλές φορές, που προσπαθούν ανήμποροι κάπου να σταθούν, μέχρι ο συνοδός τους να βρει κάπου να σταθμεύσει για λίγο.

Ξέρεις τι πιστεύω; Ότι είσαι ο ίδιος που δεν ήθελε το Υπνωτήριο Αστέγων στην περιοχή, ο ίδιος που δεν ήθελε το Φιλοξενείο Προσφύγων, για να μην υποβαθμιστεί η μάλλον αριστοκρατική περιοχή σου από την εναπόθεση «σκουπιδιών» δίπλα στην πόρτα σου. Μάλλον είσαι ο ίδιος που σπρώχνεις τον κάδο σκουπιδιών μπροστά στην πόρτα της διπλανής πολυκατοικίας, για να μυρίζουν άλλοι τα σκουπίδια σου.

Μάλλον είσαι ο ίδιος που θεωρεί πολύ φυσιολογικό οι φορτοεκφορτώσεις να γίνονται όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, γιατί έτσι βολεύει το μαγαζάκι σου, που παρκάρεις μπροστά στο Προ-Πο γιατί έτσι γουστάρεις, που δε σε νοιάζει που η περιοχή δεν έχει καν πεζοδρόμια για να περπατήσει κανείς, που οι ποδηλάτες καλύτερα να κάθονται στα σπίτια τους, γιατί αυτοί φταίνε που κυκλοφορούν και παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Εμπρός λοιπόν, εσύ και το Ι.Χ σου, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να γίνει η πόλη λίγο πιο ανθρώπινη, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να μοιραστείς τον δημόσιο χώρο. Εξάλλου, δεν σου πολυαρέσει μάλλον να μοιράζεσαι πράγματα.

Μαρία Π.».